6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, June 28, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους εργαζόμενους των ΔΗΜΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους εργαζόμενους των ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ 11πμ έως λήξη βάρδιας
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ πλατεία Καραϊσκάκη

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δέκα μέρες διεκδικώντας να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Έχουν καταλάβει τα γκαράζ σε όλη τη χώρα εμποδίζοντας την αποκομιδή των σκουπιδιών και έχουν οργανώσει μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση την προηγούμενη Πέμπτη. Την Πέμπτη 29 Ιούνη απεργούν ξανά και η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει παναττική στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο από τις 11πμ μέχρι την λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Ο αγώνας τους έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να ψάχνει να βρει λύση. Εκεί που δήλωναν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τον «ξαφνικό θάνατο» πάνω απο 10.000 συμβασιούχων τώρα προτείνουν συμβάσεις μέχρι το Μάρτη του 2018. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ, όλοι μαζί, και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, των σχολείων και όλου του Δημοσίου, να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα για να σπάσει η μνημονιακή απαγόρευση των προσλήψεων. Να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για του Δήμους αλλά και για τα νοσοκομεία, τα σχολεία. Για όλες τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.
Αφορμή για το ξέσπασμα των εργαζόμενων των ΟΤΑ, ήταν η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χωρίς πολλές περιστροφές λέει ότι «...είναι ανεπίτρεπτη η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάση των άκυρων συμβάσεων, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον» και πρακτικά οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους.
Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες αυτοί, είναι απαραίτητοι για την καθαριότητα και κάθε άλλη υπηρεσία που εργάζονται. Αυτή τη στιγμή οι παρατασιούχοι είναι περίπου 15 χιλιάδες. Καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε αν έφευγαν από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες: θα οδηγηθούν στη διάλυση και την ιδιωτικοποίησή τους. Πέρα από τους παρατασιούχους υπάρχουν άλλες 15 χιλιάδες συμβασιούχοι διαφόρων ειδών. Από τα προγράμματα (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί), επιτυχόντες ΑΣΕΠ, συνάδελφοι που δουλεύουν με δικαστικές αποφάσεις. Συμβασιούχοι που πολλοί δουλεύουν για περισσότερο από …δεκαετία! Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ – ή για να το πούμε με τη γλώσσα τους «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 4ο μνημόνιο που βάζει μπροστά έναν νέο γύρο περικοπών, αποδέχεται και συνεχίζει μαζί με τους δανειστές το εμπάργκο στις προσλήψεις, οδηγώντας έτσι σε υπονόμευση ολόκληρες υπηρεσίες και τομείς των Δήμων, με προοπτική πολλές από αυτές να τις παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως ήδη διάφοροι δήμαρχοι έχουν αρχίσει να λένε για τις υπηρεσίες καθαριότητας.
Η μάχη των εργαζόμενων στους ΟΤΑ είναι μαζί με τα καραβάνια Υγείας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία δύο κεντρικές μάχες που μπορούν να σπάσουν τα μνημόνια. Χρειάζονται την στήριξη όλων μας για ένα πλατύ μέτωπο που απαιτεί ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ σε ΔΗΜΟΥΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ. Και η κινητοποίηση στις 29 Ιούνη, είναι η ώρα να δείξουμε την δύναμη μας και την αλληλεγγύη μας, και να πετάξουμε στα σκουπίδια τις κινδυνολογίες για την Δημόσια Υγεία.
Απέναντι σε αυτήν την κατάντια, η εργατική απάντηση είναι η κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για να μην περάσει η νέα συμφωνία και να διαγραφεί το χρέος. Δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά της “δόσης” που θα εκταμιεύσουν σαν αντάλλαγμα για την τήρηση της συμφωνίας. Όλα τα λεφτά θα πάνε πίσω σαν τοκοχρεολύσια στα ταμεία των τραπεζιτών. Η εναλλακτική λύση είναι η στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ 'Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ"

No comments: