6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 15, 2017

ΕΑΠ-ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΓΝΠ:28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ- ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ 6η ΥΠΕ (7πμ – 3μμ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9πμ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Στις 28 Ιουνίου απεργούμε και διαδηλώνουμε. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε στάση εργασίας (7πμ με 3μμ) όλα τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας στην 6η ΥΠΕ και σε συμμετοχή στο καραβάνι της υγείας με συλλαλητήριο στην Αμαλιάδα. Διαδηλώνουμε την στιγμή που σενάρια περί συγχώνευσης νοσοκομείων στην περιοχή μας φαίνονται να παίρνουν σάρκα και οστά μέσω δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης περί «διασύνδεσης» νοσοκομείων, προκειμένου να ξεπεραστούν κατά την άποψή τους, οι οικονομικές δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει λόγω της κρίσης.

Αντι να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία και τις δομές υγείας στην ΠΦΥ που τους έβαλαν λουκέτο οι Σαμαροβενιζέλοι, η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική συρίκνωσης δομών και τις εντατικοποίησης του προσωπικού. Το κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ, του Πατησίων, της πολυκλινικής, του Αγ.Βαρβάρα, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα έκανε την ζωή της εργατικής οικογένειας και των φτωχότερων στρωμάτων και την προσβασή τους στην δημόσια περίθαλψη ακόμα πιο δύσκολη. Με ατελείωτες ουρές στα εναπομείνοντα νοσοκομεία και συνθήκες άθλιες και για εμάς τους εργαζόμενους, αλλά και παροχής υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες, ιδιαίτερα σε μέρες εφημερίας, σε συνθήκες που θυμίζουν πολεμικό τοπίο καταστροφής.

Τα νοσοκομεία μας χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση, όχι συνδιοικήσεις και συγχωνεύσεις για να διαλύσουμε δομές που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της απέναντι σε Ε.Ε και ΔΝΤ, προχωρά άμεσα στην εφαρμογή μιας σειράς αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και στην υγεία, με πρώτο μέτρο την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία έρχεται ως υποτιθέμενη αξιοκρατική απάντηση στον προηγούμενο νόμο-έκτρωμα Μητσοτάκη, αποτελώντας όμως επί της ουσίας μια νέα προσπάθεια μεταρρύθμισης προς το χειρότερο του δημόσιου τομέα και των εργασιακών σχέσεων, αφού θα συνδέεται άμεσα με τις αποδοχές και την θέση μας. Όσοι δεν πιάσουμε τους στόχους κατά την άποψη των προϊσταμένων μας θα τιμωρούμαστε με μείωση μισθού μέσω της αναστολής της αυτόματης μισθολογικής μας εξέλιξης ή ακόμη και με υποχρεωτική μετακίνηση σε άλλες θέσεις ακόμη και εκτός νομού.

Γίνεται εμφανές ότι η διαδικασία της αξιολόγησης, έρχεται για να δώσει στα χέρια προϊσταμένων και διοικούντων ένα νέο ισχυρό εργαλείο εκφοβισμού και πειθαρχίας, διαμορφώνοντας καινούργιο τοπίο στον εργασιακό χώρο, όπου ο εξαναγκασμός και η υπακοή σε οποιαδήποτε απόφαση των ανωτέρων θα είναι δεδομένα, οι μειώσεις μισθών, οι δυσμενείς μετακινήσεις ακόμη και οι απολύσεις θα αποτελούν τη νέα εργασιακή μας πραγματικότητα.

Φέρνοντας το νόμο περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας στους γιατρούς με σκοπό την παραπέρα επέκταση του και στον κλάδο μας, η κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει στρατηγικό στόχο της Ε.Ε και των εργοδοτών και να σημάνει την κατάργηση του 8ωρου και την μετατροπή του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό. Χρησιμοποιώντας το θέμα των εφημεριών και της εντατικοποίησης του χρόνου εργασίας που προκύπτουν από τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία ως πολιορκητικό κριό, αναιρεί το δικαίωμα στην αμοιβή όλου του εργάσιμου χρόνου και δημιουργεί νέες συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης..
Ταυτόχρονα μπαίνουν σε εφαρμογή μια σειρά αντεργατικών μέτρων όπως η κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος, η κατάργηση του αφορολογήτου, η κατάργηση διατάξεων του νόμου περί συνδικαλιστικών ελευθεριών συνθέτοντας μια νέα περίοδο εργασιακής σκλαβιάς όπου θα αποτελούμε το φθηνό ευέλικτο, χωρίς κανένα δικαίωμα, εργατικό δυναμικό που ονειρεύονται οι δανειστές.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να ξεθεμελιώσει ότι απέμεινε όρθιο από την επέλαση των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων στο Ε.Σ.Υ. Η κρίση είναι δική τους, αφορά τα δικά τους αφεντικά τραπεζίτες και βιομηχάνους. Δεν είναι δική μας. Εμείς ως εργαζόμενοι παράγουμε καθημερινά πλούτο κι αυτό που εισπράττουμε είναι η οικονομική μας εξαθλίωση, η απαξίωσή της ζωής μας, η εντατικοποίηση της δουλειάς στα όρια της εξουθένωσης, η διάλυση και το ξεπούλημα όλων των δημοσίων δομών.
Ως εδώ!

Δεν έχουμε κανένα λόγο να δεχτούμε τη λογική τους, τα μνημόνια τους, την καταστροφική πολιτική τους. Οι ανάγκες μας έρχονται σε ρήξη με τα συμφέροντα τους.

Οι ηγεσίες σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα έχουν την ευθύνη τους διαχρονικά για το πέρασμα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα συνδικαλιστικά όργανα όμως και οι μορφές πάλης είναι δημιουργήματα και κατακτήσεις των εργαζομένων μέσα από αίμα και αγώνες και δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Είναι αναγκαιότητα ιστορική σήμερα η μαζικοποίηση των συνδικάτων και των κινητοποιήσεων, είναι αναγκαιότητα η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματός μας στην απεργία, είναι αναγκαιότητα η απαίτηση της κλιμάκωσης των αγώνων μας μέχρι την τελική ρήξη. Οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται μπορούν και πρέπει να πάρουν την μορφή, το χρώμα και τον παλμό από την δική μας συμμετοχή, να πάρουν το αγωνιστικό στίγμα που εμείς θέλουμε.

Όλοι στο καραβάνι της Υγείας στις 28 Ιούνη στην Αμαλιάδα. Καιρός να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω ένα προς ένα όλα τα αντεργατικά τους νομοθετήματα. Καιρός να μετατρέψουμε τα όνειρά τους σε εφιάλτη. Μαζικά, ενωτικά από την βάση, διαμορφώνουμε τις συνθήκες για να ακυρώσουμε στην πράξη τα μνημόνια τους και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν.


Δηλώστε συμμετοχή στα πούλμαν


No comments: