6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, June 28, 2017

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ :ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ) 151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 - ΦΑΞ 2108043182



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 

Τέλη Ιουνίου του 2017
Τα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα, αλλά και η διοικητική-τεχνική υπηρεσία, φαρμακείο, κλπ  λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω των ορίων ασφαλείας, το οποίο έχει επαγγελματικά εξουθενωθεί και καταπονηθεί, συνέπεια της διαχρονικής εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας από τις κυβερνήσεις των μνημονίων, που οδήγησαν κι οδηγούν σε στραγγαλισμό των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων.

Παράσταση των εργαζομένων στη Διοίκηση στις 23/6/20017 
Η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Σισμανόγλειου με τη παρουσία του σωματείου του Αμαλία Φλέμιγκ, του Π. Πεντέλης, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! 
Οι εργαζόμενοι με στεντόρεια φωνή ζήτησαν να μπει ένα τέλος στις πολιτικές εγκατάλειψής του Νοσοκομείου, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα τα εργασιακά δικαιώματά των εργαζομένων και να μην υπάρξει καμία αναστολή αδειών.  Επίσης ζήτησαν να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο και καθολική δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όλες.
 Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι στο Σισμανόγλειο πρόκειται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις ολοκλήρωσης τους (4Κ, 5Κ του 2015, 5Κ του 2017, 7Κ του 2017, 1ΕΓ - Συνολικά 57 εργαζόμενοι),  καθώς και ότι πρόκειται να έρθει προσωπικό από προγράμματα του ΟΑΕΔ (21 εργαζόμενοι). 
Υπήρξε επίσης διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν όλες εκείνες οι απαιτούμενες αποφάσεις προκειμένου το προσωπικό να πάρει τις καλοκαιρινές άδειες του.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα
Το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων προσλήψεων δεν είναι καθόλου σαφές και βεβαίως δε μπορεί να λύσει το άμεσο πρόβλημα μας, της μαζικής προσέλευσης προσωπικού. 
Τα "μπαλώματα" του ΟΑΕΔ τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα ευδοκιμήσουν (στη προηγούμενη προκήρυξη των 38 θέσεων ήρθαν στο Σισμανόγλειο μόνο 5!!) δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και ούτε βεβαίως είμαστε υπέρ στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο όπως έχουμε ξανατονίσει. 
Οι υποσχέσεις που λάβαμε δε λύνουν ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα  κυρίως της ασφαλούς παροχής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείς του Νοσοκομείου, της διασφάλισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων καθώς και της λήψης των καλοκαιρινών αδειών που ταλανίζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δε θα ανασταλούν, λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. 

Είναι ώρα πράξης κι διεκδίκησης
Όλοι οι εργαζόμενοι στη 3ωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Ιουνίου και ώρα 10πμ - 13.00 - συγκέντρωση στις 10πμ στη πύλη του νοσοκομείου -  απαιτούν την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, καμία αναστολή αδειών, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, την εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία και την καθολική Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

No comments: