6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 8, 2017

ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

                            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471
         ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ-ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!                   Ο Διοικητής του Αγίου Σάββα έφερε σε κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων την αστυνομία και τραμπούκισε λεκτικά και σωματικά συνδικαλιστές                                       του σωματείου και τους εργαζόμενους!




                                                                                                            

Η Διοίκηση με την ανοχή-κάλυψη του Υπουργείου Υγείας οδήγησε σε μαζικές απολύσεις τους εργαζόμενους στη καθαριότητα. Με παράτυπη και έωλη διαδικασία (όπως μας έχει συνηθίσει) και με απίστευτη αναλγησία και αυταρχισμό προχωράει την διαδικασία του ΑΣΕΠ με αποκορύφωμα τον τραμπουκισμό 50 εργαζομένων και μέρους του ΔΣ στις 31/5, στην έκτακτη κινητοποίηση που κάλεσε το σωματείο για να σταματήσει την κλήρωση των επιλαχόντων-ισοβαθμούντων του διαγωνισμού.
Ο Διοικητής όπως έκανε και με τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των μορίων πήγε αιφνιδιαστικά-κρυφά να κάνει την κλήρωση και απάντησε στην κινητοποίηση του σωματείου με τραμπουκισμούς, απειλές, προσβολές και σωματική βία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να φέρει την αστυνομία μέσα στο αμφιθέατρο και το προαύλιο του νοσοκομείου, παραπέμποντας σε τακτικές άλλων εποχών! Τελικά η διαδικασία αναβλήθηκε. Δεν έχει ξαναγίνει σε σύλλογο εργαζομένων στα νοσοκομεία, διοικητής να φέρνει ένστολους με γκλοπ και ασφαλίτες να περιφρουρήσουν μια διαδικασία εσωτερική που στην τελική είναι παράτυπη. Χωρίς ίχνος ευαισθησίας έφερε σε κατάσταση αντιπαράθεσης και ανθρωποφαγίας ισοβαθμούντες (προσωρινά) άνεργους, που αγωνιούν για ένα μεροκάματο και «υποψήφιους ανέργους» που παλεύουν για το μέλλον τους.
Τελικά η κλήρωση έγινε κρυφά την Τρίτη 6/6 και ώρα 5μμ στο ΚΗΝ!

Σε απάντηση όλων αυτών και στα πλαίσια της κινητοποίησης που υπήρχε την Τετάρτη 7/6 έγινε κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης από τον Σύλλογο εργαζομένων, τις εργάτριες και τους εργάτες της καθαριότητας και πλήθος εργαζόμενων του νοσοκομείου με απαίτηση ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσουν άμεσα σε απόφαση υπέρ της παραμονής των 51 εργατών και εργατριών της καθαριότητας που εργάζονται χρόνια στο νοσοκομείο και έχουν καταθέσει αίτηση στην προκήρυξη, ζητώντας την άμεση κοινοποίηση της απόφασης αυτής και στο Υπουργείο!
Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση!

Καλούμε, όλους τους εργαζόμενους, σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Πέμπτη 8/6 και ώρα 12μεσ. στο Αμφιθέατρο!
Διεκδικούμε:
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικών, εργολαβικών κλπ).
-Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό
-Καμία αξιολόγηση. Απεργία- αποχή από την αξιολόγηση σύμφωνα και με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ. Παραδίδουμε τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο.

Όλοι,- -ες, στις 14/6 στη στάση εργασία της ΕΙΝΑΠ 12:00-15:00, που με απόφαση του ΔΣ του Άγιου Σάββα συμμετέχει όλο το προσωπικό, με συγκέντρωση 12:30μμ στο Υπ. Υγείας ενάντια απολύσεις του επικουρικού προσωπικού. Και στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 14 με 15 Ιούνη


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Κ.ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                             Κ.ΚΟΚΟΛΑΚΗ

No comments: