6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 29, 2017

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠ-ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΓΝΠ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ανακοίνωση 29/6/2017

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην στάση εργασίας και την κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ με το καραβάνι της Υγείας, στην Αμαλιάδα. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν σήμερα στο δρόμο διατράνωσαν την αντίθεσή τους με τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κατάργηση νοσηλευτικών δομών, απαιτώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση για την Υγεία.
Η συμμετοχή όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και πλήθους κόσμου από την περιοχή, έστειλε το μήνυμα της αναγκαιότητας της κλιμάκωσης του αγώνα για να αποτραπεί η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα στις όποιες λαϊκές κατακτήσεις έχουν απομείνει. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και να στείλουμε «Θεσμούς» και Μνημόνια εκεί που ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.
Καταδικάζουμε την στάση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου του Ρίου, που κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μετακίνησε αυθαίρετα νοσηλεύτρια προσωπικού ασφαλείας από το τμήμα της, στο γραφείο της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, χρεώνοντάς την με αλλότρια καθήκοντα από τα προβλεπόμενα για το προσωπικό ασφαλείας στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων. Τέτοιου είδους ενέργειες συνιστούν προσπάθεια ωμής απεργοσπασίας και είναι καταδικαστέες από το σύνολο των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες-οι
Η μαζική κινητοποίηση στην Αμαλιάδα από τους εργαζόμενους στην υγεία έγινε την ώρα που η σύγκρουση για το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία στους Δήμους κορυφώνεται. Η μάχη για να σπάσουμε το μνημονιακό εμπάργκο στις προσλήψεις απλώνεται. Ο συντονισμός των πιο δυνατών συνδικάτων σε υγεία δήμους σχολεία και η κοινή απεργιακή δράση μπορεί να αναγκάσει κυβέρνηση και δανειστές να υποχωρήσουν.
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, προχωρά στην απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους πανελλαδικά οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η λειτουργία των δομών αυτών, μαζί με τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αφορά την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και το κλείσιμό τους θα δυσχεράνει κι άλλο τις συνθήκες διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας, αφού διαλύει κι αυτόν ακόμη τον υποτυπώδη ιστό προσφοράς του κράτους προς τα φτωχότερα στρώματα.

Οι συνάδελφοι στους δήμους βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε όχι μόνο το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και τον χαρακτήρα αυτών των δομών που πρέπει να στελεχωθούν επαρκώς για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων μας.
Καλούμε το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης προς τους απεργούς συναδέλφους και να στηρίξουμε στην πράξη την περιφρούρηση της απεργίας τους. Καλούμε την Διοίκηση της Ομοσπονδίας να κλιμακώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας και να συναντηθούμε έτσι με τους συναδέλφους στους δήμους, σε κοινό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ματώνει τον λαό και καταργεί βασικές κατακτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Κανένας εργαζόμενος στην ανεργία, κανένας εργαζόμενος μόνος του στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, κανένα εργατικό και λαϊκό δικαίωμα στην λαιμητόμο του σφαγείου ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης για τα συμφέροντα τραπεζιτών και βιομηχάνων.

ΠΓΝΠ


No comments: