6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 8, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:14-15 ΙΟΥΝΗ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Διήμερο αγώνα στην υγεία

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-3μμ ΕΙΝΑΠ ΟΕΝΓΕ
Αθήνα - συγκέντρωση 12μεσ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

  • ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΠΟΕΔΗΝ συγκέντρωση - ολονυκτία
8μμ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (νίκης 5-7)

Διήμερο κινητοποιήσεων στην υγεία, τα συνδικάτα της υγείας παίρνουν την σκυτάλη απο την πανεργατική και τους κλάδους που βγήκαν στο δρόμο αμέσως μετά, τους εργαζόμενους στα καράβια, στους δήμους, στις οικονομικές υπηρεσίες. Στις 14/6 απεργούν και διαδηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στα ωράρια εργασίας και στους μισθούς τους, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενάντια στις απολύσεις επικουρικών. Την επόμενη μέρα 15/6 καλεί η ΠΟΕΔΗΝ να περικυκλώσουμε σε συγκένρωση ολονυκτία το υπ.οικονομικών ενάντια στα μνημονιακά μέτρα που διαλυουν την υγεία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικου και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τα νέα μνημονιακά μέτρα και βάζει μπρος νέο γύρο επιθέσεων με περικοπές μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση φορολογίας, στο όνομα της ελάφρυνσης του χρέους. Ούτε το ΔΝΤ, ούτε η ΕΕ είναι πρόθυμοι να δώσουν ένα τέτοιο αντάλλαγμα, τη στιγμή που η προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας διεθνώς, είναι άπιαστο όνειρο. Το δόγμα του “μονόδρομου των Μνημονίων” οδήγησε τον Τσίπρα στην ψήφιση του πιο Θατσερικού 4ου Μνημονίου δείχνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο που καταλήγει η Αριστερά που δεν συγκρούεται. Την ίδια στιγμή κανένας εργαζόμενος δεν πείθεται ότι το μισητό νεοφιλελεύθερο Μητσοτακέικο είναι η εναλλακτική απέναντι στη δεξιά κατρακύλα του Τσίπρα.
Όλες οι Μνημονιακές δυνάμεις ξέρουν ότι το πραγματικό ζήτημα είναι η εφαρμογή των μέτρων τη στιγμή που το εργατικό κίνημα αντιστέκεται όπως έδειξε πρόσφατα στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν έχουμε σταματήσει τις κινητοποιήσεις.Ξέρουμε ότι όλα τα μνημόνια έχουν βασικό στόχο την δημόσια υγεία και περίθαλψη.Μπροστά μας έχουμε την μάχη να σπάσουμε το μνημονιακό μπλόκο στις προσλήψεις, που συνεχίζει και αυτη η κυβέρνηση, δίνοντας με το σταγονόμετρο και κύρια προσωρινό προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Χρειάζεται να κλιμακώσουμε τον αγώνα
  • για μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ για να δουλεύουμε με ανθρώπινους ρυθμούς, να παρέχουμε υψηλής ποιότητα υγεία και να είναι καθολικό δικαίωμα.
  • Για να μην περάσει ο νέος τρόπος εφημέρευσης που νομιμοποιεί την υποστελέχωση, εντατικοποιεί την εργασία μας και υποβαθμίζει το ιατρικό έργο.
  • Ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά και τις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό των διοικήσεων
  • Ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών – μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
  • Ενάντια στις συγχωνεύσεις-κλεισίματα σε μια περίοδο που μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στρέφονται στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Να διώξουμε τη μαφία των εργολαβιών καθαριότητας-φύλαξης-σίτισης και να κερδίσουμε την πρόσληψη όλων των εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς.
  • Για ΠΦΥ με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες.
  • Για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα της υγείας είναι βήματα προς την συνέχεια και την κλιμάκωση της σύγκρουσης για να κάνουμε πράξη τα αιτήματα μας. Με γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, περιοδείες συζητήσεις να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τον συντονισμό τους και την κλιμάκωση μέχρι να σπάσουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να αναγκάσουμε σε γενική υποχώρηση κυβέρνηση και δανειστές, μέχρι να τα πάρουμε όλα πίσω.

No comments: