6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 21, 2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ




ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΓΕΝΑΡΗ  6:00 μμ στο αμφιθέατρο
του ΓΝΑ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ,  (Μετρό Αμπελοκήπων)

 Την Τρίτη 8-1-2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του συντονιστικού στο αμφιθέατρο του   Γ. Ν. Πατησίων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην μάχη των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στα κλεισίματα – συγχωνεύσεις που δρομολογούνται με τους νέους οργανισμούς που ανακοινώνονται αυτές τις μέρες. Η διαδικασία αυτή μέχρι τώρα δείχνει να εξαφανίζει 11.000 νοσηλευτικές κλίνες Νοσοκομείων και συγχωνεύει – κλείνει 660 Τμήματα και Κλινικές. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο προετοιμάζουν το έδαφος και στα νοσοκομεία για το κύμα των 25.000 απολύσεων μέσα στο 2013.
Επίσης αναδείχτηκαν τα προβλήματα ζωτικής λειτουργίας με την συνεχή υποβάθμιση μέσα από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού. Ενώ οι τεράστιες περικοπές στους μισθούς όλων των υγειονομικών και των γιατρών του ΕΣΥ και η περικοπή εφημεριών και  υπερωριών, τόσο σε αριθμό όσο και σε ύψος αμοιβής έχουν κάνει συνολικά αφόρητη την κατάσταση για όλους τους συναδέλφους.
Τονίστηκε η αναγκαιότητα για νέους γύρους συνελεύσεων και κινητοποιήσεων σε κάθε νοσοκομείο και για συντονισμένη δράση κλιμακώνοντας με μία πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη στο υπουργείο υγείας.
Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 9-1-2013 συνεδρίασε και αποφάσισε, πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας με απεργία στις 31 Γενάρη και συλλαλητήριο στο σύνταγμα, το ίδιο και η ΟΕΝΓΕ, ανοίγοντας την προοπτική με αυτές τις αποφάσεις για μια μαζική πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και κινητοποίηση που θα σηματοδοτήσει την αφετηρία ενός παρατεταμένου απεργιακού αγώνα.
Στις 31 Γενάρη να πλημμυρίσουμε με τις λευκές στολές μας το κέντρο της Αθήνας. Χρειάζεται κάθε νοσοκομείο στην Αθήνα να δώσει όλες τις δυνάμεις του για την οργάνωση μαζικής συμμετοχής σε αυτή την απεργιακή συγκέντρωση. Με γενικές συνελεύσεις που να αποφασίσουνε το κατέβασμα και την οργάνωση απεργιακών επιτροπών για να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας.
Ενώ για τα επαρχιακά νοσοκομεία, ιδιαίτερα αυτά που μπαίνουν στο στόχο για να κλείσουν ή απειλούνται με υποβάθμιση και μαρασμό, είναι ευκαιρία να δώσουνε τη μάχη ενώνοντας τις δυνάμεις τους με μία πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, ναυλώνοντας πούλμαν, τρένα, καράβια και αεροπλάνα. Να ξεσηκώσουμε με συσκέψεις τοπικές, σωματεία και φορείς, κάθε συνδικάτο και εργαζόμενο να βρεθεί μαζί μας σε αυτή την κινητοποίηση και ταυτόχρονα με συντονισμούς και επιτροπές αγώνα να προχωρήσουμε σε έναν παρατεταμένο αγώνα για να κρατήσουμε ανοιχτά τα δημόσια νοσοκομεία.
Μπροστά στην οργάνωση αυτού του μεγάλου σταθμού για το νοσοκομειακό κίνημα καλείται νέα συνάντηση του συντονιστικού, την Δευτέρα 21 Γενάρη 6:00μμ στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα (Μετρό Αμπελοκήπων). Ανοιχτή σε κάθε υγειονομικό, συνδικάτο ή συνδικαλιστή που θέλει να οργανώσουμε την επιτυχία της 31 Γενάρη και να δώσουμε συνέχεια. Για μια αποφασιστική αναμέτρηση με τους τροικανούς της κυβέρνησης διεκδικώντας χρηματοδότηση και μαζικές μόνιμες προσλήψεις για το ΕΣΥ, για να μπορεί να λειτουργήσει με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι με τα κριτήρια των τραπεζιτών.


No comments: