6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 14, 2013

ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ.....ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ... Η ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΙΣ 31 ΓΕΝΑΡΗ ΜΑΖΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μύρινα, 12 Ιανουαρίου 2013

ΦΕΚ 3499/31-12-2012
Αυτοί οι αριθμοί θα μείνουν ανεξίτηλοι στη μνήμη των κατοίκων της Λήμνου. Αλησμόνητοι θα μείνουν και οι εμπνευστές τους: η τρικομματική Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Με το παραπάνω ΦΕΚ συνενώνονται σε ένα ΝΠΔΔ τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Λήμνου.
Το Μάρτιο του 2012 το ΥΥ&ΚΑ ανακοινώνει το νέο οργανισμό του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου ο οποίος πλέον έχει κατά 20% λιγότερες κλίνες, με συνέπεια και αντίστοιχα λιγότερο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Σε αυτόν τον οργανισμό συγχωνεύονται κλινικές, καταργούνται αυτοτελή τμήματα. Η υποβάθμιση του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου είναι πια δεδομένη με αυτόν τον οργανισμό.
Στις 31-12-2012 δημοσιεύεται το ΦΕΚ 3499 (η συνένωση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου), που στην πράξη βάζει την ταφόπλακα στα όνειρα των Λημνιών για πρόσβαση σε ποιοτική και ασφαλή δευτεροβάθμια περίθαλψη. Γιατί τι άλλο είναι αυτή η συνένωση που οικονομία δεν κάνει, διευκολύνσεις στη διοίκηση δεν φέρνει, προσωπικό και δομές δεν αναβαθμίζει; Είναι η κερκόπορτα για την κατάργηση του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου.
Κι όλα αυτά έγιναν με έναν θρασύτατο εμπαιγμό από την Περιφέρεια, τη ΔΥΠΕ, τα Υπουργεία, τους κυβερνητικούς βουλευτές. Όλοι αυτοί συμφωνούσαν με το δίκαιο του αιτήματος για αυτόνομο Νοσοκομείο στη Λήμνο, συντάσσονταν μαζί μας στον αγώνα γι αυτό και τελικά μας πούλησαν έναντι ποιού αντιτίμου;
Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Λήμνου μαζί με όλους τους Λημνιούς αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες που με τον ίδιο τρόπο χάνουν το δικαίωμα για πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία δεν παραδινόμαστε. Θα αγωνιστούμε ώστε να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτοι αυτοί οργανισμοί, οι εκτρωματικές αυτές συνενώσεις.
Θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ

No comments: