6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 7, 2009

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι η ελπίδα

“…won’t get fooled again” τραγουδούσαν οι WHO στα τέλη του ΄60, όταν οι κοινωνικές συνθήκες έδειχναν ότι κάτι (ή και όλα) θα αλλάξει προς το καλύτερο στη «δημοκρατική» Δύση. Τότε που οι φοιτητές και οι εργάτες ενωμένοι πίστεψαν σε μια διαφορετική , αληθινή σοσιαλιστική κοινωνία, χωρίς να δέχονται κοροϊδίες και υποσχέσεις . Για διάφορους λόγους και κυρίως με την υποχώρηση των ρεφορμιστικών «κομμουνιστικών» κομμάτων σε πιο «ρεαλιστικές» λύσεις, η ρήξη και η επανάσταση δεν προχώρησε.Μήπως τις ίδιες «ρεαλιστικές» προσεγγίσεις δεν ακούμε και σήμερα; Και εντάξει άντε να πεις ότι προφέρονται από τα κόμματα της αστικής τάξης που στηρίζουν τον καπιταλισμό, αλλά να ακούς για «προσγείωση στην πραγματικότητα» και «ρεαλισμό» από κόμματα που δήθεν υποστηρίζουν την εργατική τάξη και το όραμα του σοσιαλισμού, σε κάνει να οργίζεσαι.
Δεν πρέπει να κοροϊδευτούμε ξανά. Δεν πρέπει να την ξαναπατήσουμε. Την όποια κρίση δημιούργησε το σύστημα , να την πληρώσει το ίδιο το σύστημα, ο καπιταλισμός και οι υπηρέτες του απ’ όπου και να προέρχονται. Όχι άλλη επιβάρυνση στις ήδη σε πολύ δύσκολη θέση κοινωνικές ομάδες, όχι άλλες περικοπές, όχι άλλες απολύσεις. Πρέπει να επιμείνουμε και να παλέψουμε γι’ αυτό. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι ευκαιρία ο καπιταλισμός να δεχτεί ένα ισχυρό ( και γιατί όχι μοιραίο) χτύπημα. Είναι ευκαιρία να εμπνεύσουμε σε όλο και περισσότερο κόσμο το όραμα μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Πάνω σε αυτό, η προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες για την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς, έχει τεράστια σημασία. Μακριά από σεχταρισμούς και με ειλικρινή διάλογο πάνω στις (μικρότερες ή μεγαλύτερες) διαφορές, πρέπει να προχωρήσουμε ώστε να διαδώσουμε τις αληθινές σοσιαλιστικές ιδέες σε κόσμο που έχει παρασυρθεί ίσως από τα λόγια και τις εξαγγελίες των ρεφορμιστών, καταλαβαίνει όμως ότι αυτά απέχουν πολύ από αυτά που πράττουν και που ουσιαστικά στηρίζουν τις αστικές κυβερνήσεις και τον καπιταλισμό.
Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου θα βοηθήσει να προωθηθούν σε όλους τους χώρους, οι αληθινά επαναστατικές ιδέες, που ουσιαστικά είναι οι μόνες ρεαλιστικές για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας παγκοσμίως, που εκμεταλλεύονται χρόνια προς χάριν κάποιας (ισχυρής βέβαια) μειοψηφίας.
Οι Μαρξιστικές ιδέες και όπως αυτές εφαρμόσθηκαν, έστω και για λίγα χρόνια , από τους Λένιν και Τρότσκι πρέπει να διαδοθούν ώστε να μπορούν να αντιπαρατεθούν τόσο στις απόψεις περί καπιταλιστικής ευημερίας όσο και στις άλλες, στις «αριστερές» , σ’ αυτές που ακούσθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο του «ΚΚΕ» και στα υμνολόγια στη γραφειοκρατία και το ρεφορμισμό Μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επαγρύπνηση και συνεχής αγώνας μέχρι να πετύχουμε.

No comments: