6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 7, 2009

Πάτρα- Αγ. Ανδρέας, το νοσοκομείο στο στόχαστρο

H κατάσταση στο νοσοκομείο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο....Σήμερα το σωματείο ζήτησε συνάντηση με το διοικητικό προσωπικό. Έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τις εφημερίες των παρακλινικών στο Ρίο. Ο διοικητής έδωσε εντολή να φτιαχτεί από τον υπάλληλο ,υπεύθυνο της Γραμματείας μια λίστα με 20 ονόματα ,με ώρες και μέρες που θα πηγαίνουν στο Ρίο παρακλινικά -γραφ.κινησης. Όλοι οι συνάδελφοι παρέλαβαν με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Όταν εκκενώθηκε το κτίριο και μεταφέρθηκαν οι τρεις μεγάλες κλινικές,παθ/κη, χειρ/κη, ορθ/κη έγιναν διαφορές διαπραγματεύσεις για τον τρόπο λειτουργίας των κλινικών στο Ρίο.
Το σωματείο με την πλήρη φαινομενικά, υποστήριξη όλων των φορέων απαιτούσε αυτονομία. Από την πρώτη στιγμή όλοι γνωρίζαν τελικά τι θα επακολουθούσε....όμως κανείς δεν παραδέχτηκε πλην ελαχίστων, την έλλειψη σχεδιασμού για τέτοιου είδους καταστάσεις, όταν οι πάντες γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια ότι το κτίριο δεν αντέχει σε μεγάλους σεισμούς.
Απαγορεύεται ακόμα η είσοδος στο κτίριο ......η Μ.Ε.Θ. μεταφέρθηκε στο Ρίο. Το προσωπικό του Άγιου Ανδρέα, ειναι εκεί ( νοσηλευτικό)και οι υπόλοιποι ..όπως-όπως. Το δορυφορικό τμήμα -πρώην στρατιωτικο-409 ,κτίριο κατασκευασμένο από τους γερμανούς την κατοχή.... στεγάζει αυτή την στιγμή σε άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες όλες τις υπόλοιπες κλινικές, τα μόνιμα ράντζα έχουν την τιμητική τους.. και ο διοικητής ένα γραφείο 150τ.μ.. μαζί με τους α.α. ειναι στριγμωμένοι οι κακόμοιροι......μας είπε και τεμπέληδες...στην συνάντηση τελικά....Υπάρχει τελικά καλά οργανωμένο σχέδιο αφανισμού του νοσοκομείου....

No comments: