6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, March 27, 2015

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΑΝΙΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα ωμής φασιστικής και ρατσιστικής βίας που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 25 Μαρτίου στα Χανιά. Με τη γνωστή ύπουλη και άνανδρη τακτική της αιφνιδιαστικής επίθεσης πολλών εναντίον ενός, συμπολίτες μας μετανάστες λοιδορήθηκαν και προπηλακίστηκαν. Για μια ακόμη φορά σεσημασμένα -από ό,τι λέγεται- για παρόμοιες δράσεις άτομα, επέλεξαν την εμπνεόμενης από τη Χρυσή Αυγή μέθοδο του τραμπουκισμού ενάντια σε μετανάστες, κηλιδώνοντας την εθνική μας επέτειο.


Θύμα της παραπάνω επίθεσης υπήρξε αυτή τη φορά και ο γνωστός για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγγύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα Γενικός Ιατρός Δημήτρης Μακρέας. Απρόκλητα, πισώπλατα και αιφνιδιαστικά χτυπήθηκε με στυλιάρι στο κεφάλι και κατόπιν γρονθοκοπήθηκε από τέσσερα νεαρά άτομα μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γυναίκας του. Κατέληξε ημιαναίσθητος στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, φέροντας πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Μόνος λόγος της επίθεσης η γνωστή ειρηνική αντιρατσιστική δράση του γιατρού και η παρουσία του πλησίον του Στεκιού Μεταναστών. Έτσι απλά. Την ξεδιαντροπιά του περιστατικού αυτού επιτείνει και το γεγονός ότι οι δράστες προέρχονται μάλλον από την περιοχή του Ακρωτηρίου, η οποία εξυπηρετείται ιατρικώς από τον εν λόγω γιατρό. Κατά πάσα πιθανότητα ο γιατρός έχει δηλαδή ανά καιρούς περιθάλψει τους γονείς, τους παππούδες ή άλλους συγγενείς τους.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές στα Χανιά, όπως αυτό της εκπαιδευτικού από τη Χαλέπα, η οποία δίδασκε μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες, όπου άγνωστοι της χάραξαν στο πρόσωπο τον αγκυλωτό σταυρό.

Επειδή τα παραπάνω δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και επειδή κανένας δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφαλής στους δρόμους των Χανίων, όσο τα άτομα αυτά κυκλοφορούν ανενόχλητα και ατιμώρητα, ζητάμε:

· Την παραδειγματική καταδίκη των δραστών, όπως και όλων όσων εμπλέκονται σε κρούσματα φασιστικής και ρατσιστικής βίας στην πόλη των Χανίων

· Το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

· Τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την αναγνώριση ιθαγένειας στα παιδιά τους

· Την παρουσία όλων μας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12:00 στην Αγορά των Χανίων με αφορμή το παραπάνω περιστατικό

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΧΑΝΙΩΝ

No comments: