6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, March 13, 2015

ΑΣΚΥ: ΣΑΒΒΑΤΟ 14/3, 11 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ) ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

....ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.....

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ
ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ και η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, όλα τα αιτήματα για τα οποία παλεύαμε ενάντια στις προηγούμενες κυβερνήσεις παραμένουν επίκαιρα. Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά και συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων αλλάζοντάς της όνομα. Κάθε μέτρο της κυβέρνησης, θα πρέπει να εγκριθεί απο την ΕΕ και τους δανειστές και ξέρουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνουν. Είτε πρόκειται για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, το ξανάνοιγμα της ΕΡΤ και των δομών που έκλεισαν, την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Αντίθετα υπάρχει η δέσμευση απο την νέα κυβέρνηση, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν, οι περικοπές στο δημόσιο θα παραμείνουν, η αύξηση στον κατώτερο μισθό θα πάει για το 2016, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μεταφέρονται στο μακρινό μέλλον.
‘Εχουμε κάθε λόγο να συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη δράση και τους αγώνες μας για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις μας. Ξέρουμε καλά, ότι τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαικά, δίνουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε αυτά για τα οποία παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Οι κινήσεις συμβιβασμού της κυβέρνησης με τους δανειστές, την τρόικα και την δεξιά, συνεχίζονται. Γι’ αυτό θα χρειαστεί να βρεθούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα για να επιβάλλουμε ότι δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί της ΕΕ και των δανειστών, δεν θα περάσουν οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης. Θα χρειαστεί η δράση του οργανωμένου εργατικού κινήματος για να επιβάλλει τη σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρεός που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών για δουλειές, αυξήσεις, δικαιώματα, Υγεία και Παιδεία. Θα χρειαστεί το εργατικό κίνημα να επιβάλλει «μονομερείς ενέργειες», όπως τη διαγραφή του χρέους, για να δούμε ακόμη και την στοιχειώδη βελτιωση της ζωής μας.
Δεν ξεχνάμε ότι η ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης καθορίστηκε απο τους αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη τα τελευταία πέντε χρόνια. Ηταν οι μεγάλες πανεργατικές, η ΕΡΤ, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες, ήταν η Χαλυβουργία και η Κοκα Κόλα, ήταν τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια για τον Παυλο Φύσσα που έστειλαν στα σκουπίδια τους Σαμαροβενιζέλους και εκτίναξαν τα ποσοστά της Αριστεράς. Αυτη η δύναμη της εργατικής τάξης αν οργανωθεί και συνεχίσει τους αγώνες, μπορεί να πάει την ανατροπή ακόμη πιο μακριά.

Και στην νέα περίοδο όμως η εργατική τάξη δίνει αγώνες. Συγκεκριμένα στον κλάδο μας στην κλινική Κυανούς Σταυρός οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις στάσεις εργασίας και μία 24ωρη απεργία και δείχνουν τον δρόμο σε όλον τον κλάδο!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Διαγνωστικών Κέντρων Γηροκομείων Εργαστηρίων και λοιπών συναφών χώρων το
Σάββατο 14 Μαρτίου στις 11 π.μ.
στην Κλινική Κυανούς Σταυρός στους Αμπελοκήπους
για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

Καμιά αναμονή λοιπόν!
  • Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να συζητήσουμε για τα αιτήματα μας, να πάρουμε αποφάσεις και να οργανώσουμε τη δράση μας.
  • Στηρίζουμε όλα τα ανοιχτά μέτωπα και τις μάχες που συνεχίζουν. Την κινητοποίηση των νοσοκομείων, της ΕΡΤ και των διαθέσιμων για την άμεση επιστροφή τους στη δουλειά, των εργαζόμενων στις τηλεπικοινωνίες για τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μαρτίου στις 2μμ στην Ομόνοια και σε όλες τις πόλεις.

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων


No comments: