6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 12, 2015

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11/3 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μάρτη στις 12:30μμ η συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας απο πρωτοβάθμια σωματεία, το συντονιστικό νοσοκομείων και υγειονομικούς. 
Ο Αγ.Σάββας με μαζική αντιπροσωπεία, αλλά και απο το Γεννηματά, το Αγλ. Κυριακού, το Αμ.Φλέμιγκ και πολλοί υγειονομικοί απο διάφορα νοσοκομεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Η πρώτη κινητοποίηση υγειονομικών κάτω απο το υπ.υγείας που προσπάθησε να σπάσει την αναμονή και τον εφησυχασμό που καλλιεργείται  απο μια σειρά παρατάξεις στην υγεία και μάλιστα κάποιες απο αυτές κάνανε ιδαίτερες προσπάθειες να αποτρέψουν την κινητοποίηση, την ώρα που η δημόσια υγεία διαλύεται και στα δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με την μέρα.
Η συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό υγείας Ξανθό αλλά και με τον υπ.υγείας Κουρουμπλή επιβεβαίωσε τους φόβους της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών...καλές προθέσεις, υποσχέσεις που όλες όμως έχουν τον όρο του πως θα πάνε οι διαπραγματεύσεις και αν μας αφήσουν οι δανειστές.
Αλλά τη θηλιά των εκβιαστών την ξέραμε...το ζήτημα δεν είναι να πάμε πίσω αλλά να προχωρήσουμε άμεσα σε ενέργειες που κάνουνε την διαφορά... η δημόσια υγεία δεν μπορεί να περιμένει.
Απο τους εκπροσώπους απο κάθε νοσοκομείο μπήκανε τα επείγοντα ζητήματα που αφορούσαν την έλλειψη προσωπικού, τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτα μια σειρά κλινικές και τμήματα.  Τονίσαμε στους υπουργούς ότι χρειάζονται να γίνουν ΑΜΕΣΑ δύο τουλάχιστον βασικές επιλογές η ΑΝΑΓΚΑΊΑ χρηματοδότηση και οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις και ας βρούν τα λεφτά απο τους πλούσους, τα 500 άτομα που η περιουσία τους φτάνει τα 60 δις, απο τα υποβρύχια και τους εξοπλισμούς ή τις εταιρίες που τα κέρδη τους φουσκώσανε μέσα στα χρόνια αυτά που εμείς ματώναμε. Ας διαλέξουνε τόκους και χρέος ή νοσοκομεία σε τελική ανάλυση.
Συμπέρασμα ότι πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων. Το βήμα έγινε, να δώσουμε συνέχεια, να οργανώσουμε γενικές συνελεύσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία να αποφασίσουμε γύρο κινητοποιήσεων, στα διλήμματα και στους εκβιασμούς των αφεντικών, να απαντήσουμε με μονομερείς ενέργειες και την δύναμη των αγώνων μας, για να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις και να σώσουμε τελικά τις δουλειές, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα νοσοκομεία μας  και την δημόσια υγεία και περίθαλψη.   

Νυστέρι 12/3/2015

No comments: