6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, March 17, 2015

ΓΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: 18/3 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ (8πμ- 4μ)μ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Μετά από 5 χρόνια μνημόνιο στη χώρα και την αποδοχή από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του ληστρικού χρέους, η κατάρρευση των δομών υγείας είναι γεγονός που μόνο μακρινό δε μοιάζει. Μετά από 5 χρόνια απολύσεων, κοινωνικών αποκλεισμών, φτώχειας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού η δημόσια υγεία απλά ακολούθησε στο ντόμινο κοινωνικής καταστροφής. Το αναφαίρετο δικαίωμα των ασθενών για παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, βασική παροχή σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, τίθεται υπό αίρεση.

Η κατάρρευση της δημόσιας υγείας εγκαινίασε και τον εργασιακό μεσαίωνα για όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς. Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, οι απολύσεις εργαζόμενων υπό το πέπλο της διαθεσιμότητας, η αναστολή όλων των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια αλλά και η ραγδαία αύξηση της προσέλευσης των ασθενών στα νοσοκομεία λόγω της οικονομικής ανέχειας, έχουν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα περίθαλψης να λειτουργεί σε οριακές συνθήκες. Τα δημόσια νοσοκομεία μοιάζουν με εμπόλεμη ζώνη στην οποία οι ασθενείς προσπαθούν απεγνωσμένα να εξεταστούν και οι εργαζόμενοι δίνουν μία άνιση μάχη να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα υγείας που παλινωδεί. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, βασικός πυλώνας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, μόνο ανεπηρέαστοι δεν βρέθηκαν από τις παραπάνω εξελίξεις. Πολλώ δε μάλλον ήταν οι εργαζόμενοι με τις μεγαλύτερες μισθολογικές περικοπές αλλά και αυτοί που κλήθηκαν πρώτοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία. Καθημερινοί μέτοχοι στον αγώνα που δίνεται για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ, εργάζονται χωρίς στοιχειώδεις έννοιες ωραρίου και ρεπό, υπερβαίνοντας τα φυσικά και σωματικά όρια τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν, με άμεσο επακόλουθο να τίθεται σε κίνδυνο και η υγεία των ασθενών. Το πάγωμα των προσλήψεων επί χρόνια δημιούργησε νοσοκομεία χωρίς νέους επιμελητές, με ένα υπό συνταξιοδότηση μόνιμο προσωπικό και με ειδικευόμενους να εργάζονται χωρίς καμία επαγγελματική και επιστημονική προοπτική. 

Η παραπάνω κατάσταση δεν αποτελεί προϊόν της πολιτικής των μνημονίων και μόνο. Είναι κατάσταση που δημιουργήθηκε με πολιτικές που εφαρμόζονταν επί δεκαετίες στο χώρο της υγείας με την ανοχή και τη συναίνεση των καθεστωτικών πολιτικών παρατάξεων και διοικητών. Η απονομιμοποίηση του συνδικαλισμού που εκκολάφθηκε στα νοσοκομεία έδινε για χρόνια άλλοθι σε όλες τις κυβερνήσεις να υποβαθμίζουν το ΕΣΥ, την ποιότητα της περίθαλψης και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Το Αγωνιστικό Μέτωπο Ανατροπής αποτελεί μια πολιτική δύναμη που πιστεύει ότι η αναβίωση του συνδικαλισμού και οι συλλογικοί αγώνες είναι το μοναδικό όπλο των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η δημοκρατική λειτουργία όλων των συνδικαλιστικών δομών, η μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων, η μαζική συμμετοχή στις απεργίες, ο συντονισμός με άλλους εργαζόμενους και ο κοινός αγώνας με το ελληνικό λαό θα αποτελέσουν το μοναδικό τοίχος αντίστασης στην καταπάτηση του δικαιώματος του ελληνικού λαού για δημόσια περίθαλψη. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει χώρος για καμία αναμονή, για καμία διαπραγμάτευση.

Καλούμε τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού να στηρίξουν τους υποψήφιους του Αγωνιστικού Μετώπου για την Ανατροπή στις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ. Για ένα δημόσιο δωρεάν υψηλής ποιότητας δημόσιο σύστημα περίθαλψης με πρόσβαση σε όλους, ανασφάλιστους και μετανάστες. Για έναν ανεξάρτητο συνδικαλισμό με στόχο την εργασιακή αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών και τη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους


Αγωνιστικό Μέτωπο Ανατροπής


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:

ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣTΕΛΙΟΣ

ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΦΑΣΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΜΠΕΡΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

No comments: