6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, March 24, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ¨:30/3 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 6ΜΜ ΕΚΑ

Η αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 21 Μάρτη έγινε με μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσα στους χιλιάδες αντιφασίστες και μετανάστες διαδήλωσαν και πολλά εργατικά σωματεία. 
Τώρα έχουμε να συνεχίσουμε για τα επόμενα βήματα. 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη συγκέντρωση - συνέλευση που έκαναν την Παρασκευή 20 Μάρτη προσανατολίζονται σε κινητοποίηση στις αρχές Απρίλη, για την ΕΡΤ που οραματιζόμαστε όλοι μας. Το νομοσχέδιο του Παπά είναι μίλια μακριά απο τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και η κινητοποίηση που θα οργανώσουν θα χρειαστεί τη στήριξη όλων μας.
Επίσης η φετινή Πρωτομαγιά θα έχει ιδιαίτερη σημασία. 
Θα είναι το σημείο που μπορούμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας στη διεκδίκηση για να κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Γιατί οι συνεχείς υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης και οι χιλιάδες "γκρίζες ζώνες" μας κάνουν όλους να ανησυχούμε.
Ταυτόχρονα η Πρωτομαγιά είναι η ημέρα που "η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της" όπως είχε πεί ο Μάρξ, ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα απο δουλειά, ειδικότητα, χρώμα και θρησκεία. 
Χρειάζεται να πάρουμε την πρωτοβουλία για να προετοιμάσουμε τον φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τόσο στους χώρους δουλειάς, όσο και για να γίνει η απεργία, η συγκέντρωση και η διαδήλωση. 
Καλούμε κάθε σωματείο, ομοσπονδία, συνδικαλιστές/στριες μέλη ΔΣ, αλλά και κάθε εργαζόμενο/εργαζόμενη στην ανοιχτή συνάντηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Δευτέρα στις 30 Μαρτίου στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την Πρωτομαγιά.




No comments: