6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 9, 2015

ΑΓΛ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΕΠΑ : ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3 12:30ΜΜ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

ΑΕΠΑ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΑΜΕΣΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Είναι μια μεγάλη νίκη για μας τους εργαζόμενους η απόρριψη και η καταδίκη στις προηγούμενες εκλογές των μνημονιακών πολιτικών και των εκπροσώπων τους.
Δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κοινωνία δεν αντέχει και δεν ανέχεται πλέον από τη μία τις πολιτικές που γεννούν άνεργους, φτωχούς και ανασφάλιστους και από την άλλη τις πολιτικές του άκρατου πλουτισμού των ολιγαρχών και τραπεζιτών.
Στα νοσοκομεία ζούμε καθημερινά αυτή τη πολιτική εδώ και πέντε έτη. Νοσοκομεία που λειτουργούν υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμένα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού.
Ειδικότερα στο νοσοκομείο μας οι εργαζόμενοι δουλεύουμε πλέον περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε συνθήκες έντονης εντατικοποίησης, με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό, με άδειες που δε μπορούν να δοθούν, με δύο -τρεις νυχτερινές βάρδιες εβδομαδιαίως, με μοναβάρδιες σε κάποια νοσηλευτικά τμήματα, με νοσηλεύτριες σε ρόλο «θαλαμοφύλακα» στα εγκαταλειμμένα παιδιά, με τραυματιοφορείς που λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους εαυτούς τους.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Τεχνική και Διοικητική Υπηρεσία γεγονός που είναι απαράδεκτο και κατακριτέο.
Καθημερινά παραβιάζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα όπως η πενθήμερη εργασία, η μία νύχτα εβδομαδιαίως, η ανάπαυση από βάρδια σε βάρδια 11 ωρών και όλα αυτά με τους μισθούς μας να έχουν μειωθεί κατά 30%!
Την ίδια ώρα 32 αποσπάσεις εργαζομένων έχουν γίνει οι περισσότερες με ρουσφετολογικό τρόπο αποδυναμώνοντας το ήδη ελλιπές υπάρχον προσωπικό.
Και σαν μη έφτανα όλα αυτά έρχεται και το επικείμενο κλείσιμο του Παιδονευροχειρουργικού Τμήματος. Η παραίτηση του τελευταίου εναπομείναντα Παιδονευροχειρουργού, λόγω των συνθηκών εργασίας, ο οποίος εφημέρευε κάθε ημέρα νια ενάμιση χρόνο, αφήνει το νοσοκομείο χωρίς μια ειδικότητα που είναι άκρως απαραίτητη για τη φροντίδα των μικρών ασθενών. Δεν εννοείται Τριτοβάθμιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο ένα από τα δύο σ' όλη την Ελλάδα να μην έχει Παιδονευροχειρουργικό Τμήμα, την ίδια ώρα που στα ΤΕΠ το 50% των μικρών ασθενών έρχονται λόγω ατυχημάτων και πτώσεων.
Αυτό αποτελεί μεγάλη υποβάθμιση για το νοσοκομείο και δε μπορεί να γίνει ανεκτό.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού υγείας για τη μη υποβάθμιση του νοσοκομείου και την άμεση και πλήρη λειτουργία της παιδονευροχειρουργικής κλινικής. Το τμήμα να επανδρωθεί με ικανό αριθμό γιατρών προκειμένου να παραμείνει ο γιατρός που παραιτήθηκε με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης παιδονευροχειρουργικής κλινικής.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής έχει δεσμευτεί για την άμεση πρόσληψη πανελλαδικά 1.000 Νοσηλευτών και 1.000 Ιατρών, γεγονός ελπιδοφόρο. Αυτός βέβαια είναι ένας πολύ μικρός αριθμός για τις τεράστιες ανάγκες, αφού αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό μιας και λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία 15.000 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία με αξιοπρέπεια.
Ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει την πρόσληψη 15.000 εργαζομένων για το δημόσιο. Εμείς ως εργαζόμενοι με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας και τη ΠΟΕΔΗΝ μπορούμε να απαιτήσουμε ένα μεγάλο μέρος των προσλήψεων να είναι για τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές της δημόσιας υγείας, ως προτεραιότητα.
Απαιτούμε:
  • Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου
  • Αύξηση του προϋπολογισμού για το νοσοκομείο
  • Επάνδρωση του νευροχειρουργικού τμήματος με ικανό αριθμό γιατρών με στόχο τη δημιουργία κλινικής στο νοσοκομείο
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Δημόσια Δωρεάν υγεία πλήρως χρηματοδοτούμενη από το κρατικό προϋπολογισμό και με άμεση πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους πολίτες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 11/3/15 στις 12.30μμ



No comments: