6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 30, 2013

ΝΥΣΤΕΡΙ - 25 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΡΑ!


27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Η απόφαση του υπουργού Υγείας για την επιβολή από 1η Γενάρη 2014, του χαρατσιού των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία αποδεικνύει πόσο μακριά θέλουν να φτάσουν την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης. 
Δίπλα στα κλειστά νοσοκομεία, τα καταργημένα κρεβάτια, κλινικές και τμήματα, τα ακριβοπληρωμένα κλειστά νοσηλεία, φάρμακα και εξετάσεις, τους εκατοντάδες απολυμένους υγειονομικούς, τις βαθιές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, που οδηγούνε με μαθηματική ακρίβεια σε αναστολή λειτουργίας πολλά νοσοκομεία, έρχονται να προστεθούν και τα χαράτσια των 25ευρω.
Με το νέο μέτρο αυτό,  η κυβέρνηση και ο Γεωργιαδης, όχι μόνο κάνει πιο δύσκολη την πρόσβαση εκατομμυρίων εργαζόμενων και των οικογενειών τους στην δημόσια περίθαλψη και υγεια, αλλά  σπρώχνει την λογική του νοσοκομείου επιχείρηση, που λειτουργεί με ιδιωτικό οικονομικά κριτήρια και βασικό στοχο της λειτουργίας του θα εχει, το πως θα ξεζουμίζει τους ασθενείς και θα βγάζει κέρδη. Βαφτίζοντας μάλιστα με θράσος αυτή την πολιτική, κοινωνική αλληλεγγύη. 
Αν θέλει να βρει λεφτά για τους ανασφάλιστους και τα ταμεια, ας απαγορέψει η κυβέρνηση του τις απολύσεις, ας βάλει χέρι στους τραπεζίτες και τους άλλους καπιταληστες που απλώνουν τις απολύσεις και την μαύρη εργασία. Ας πάψει να πληρώνει, του τόκους και τα τοκοχρεολύσια στους δανειστές τοκογλύφους, ας διαγράψει το χρέος.
Δεν θα αφήσουμε να περάσει η λογική της αγοράς στην υγεια, αλλά και η συνολική επίθεση κατεδάφισης του δημόσιου νοσοκομείου. Οι υγειονομικοί θα αγωνιστούμε να την σπάσουμε στην πράξη. Με τους αγώνες μας θα ανατρέψουμε  αυτές τις πολιτικές  και μαζί τους θα στείλουμε στα σκουπίδια της ιστορίας κυβέρνηση και τρόικα.  
Θα υπερασπίσουμε ότι η υγεία, περίθαλψη και νοσηλεία θα συνεχίσει να είναι δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο, μετανάστη, ανασφάλιστο και άνεργο και υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να την εξασφαλίζει δωρεάν και σύμφωνα με τις ανάγκες μας κάθε φορά.

ΝΥΣΤΕΡΙ

No comments: