6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, September 22, 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9, ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 6ΜΜ,

              Κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση 
ενάντια στην Χρυσή Αυγή
Αντιφασιστική απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη
και διαδήλωση στα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής


Χαιρετίζουμε την απόφαση των συνδικάτων να μετατρέψουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, δεύτερη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ,  κατά των αντεργατικών μέτρων των απολύσεων και των περικοπών της κυβέρνησης,  σε μέρα δράσης κατά του φασισμού και να καλέσουν σε συλλαλητήριο στις 6μμ στο Σύνταγμα. Είναι μια θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα που απεύθυναν συνδικάτα και συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν στην αντιφασιστική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Νίκαιας τη Παρασκευή 20/9.
Η μαχαιριά που αφαίρεσε τη ζωή του Παύλου Φύσσα μετά από ενέδρα τάγματος εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής βυθίστηκε στην καρδιά όλων μας. Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Βροντοφωνάζουμε ότι πρέπει να μπει τέλος στην φασιστική τρομοκρατία, τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές.
Αγωνιούμε για την υπεράσπιση των ελευθεριών και της δημοκρατίας που καταχτήθηκε με αίμα και θυσίες των εργατών και της νεολαίας σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές της ναζιστικής κατοχής και της επτάχρονης χούντας. Και τότε ένα γιγάντιο κίνημα ξεσηκώθηκε με κορμό τα εργατικά συνδικάτα που υπεράσπισε το λαό απέναντι στις ορδές του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Το εργατικό κίνημα στην κατοχή έδωσε το έναυσμα για την Αντίσταση με τον απεργιακό ξεσηκωμό κατά της επιστράτευσης των εργαζόμενων και της βίαης μετακίνησης τους στην ναζιστική Γερμανία. Κλείνουν φέτος σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που άνοιξε το δρόμο για να πέσει η χούντα και να καταχτηθούν ελευθερίες δημοκρατικές και συνδικαλιστικές.
Σήμερα όσο ποτέ, το εργατικό κίνημα που δίνει μάχες ενάντια στη κυβέρνηση των μνημονίων, του μαύρου στην ΕΡΤ, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των κλεισιμάτων των νοσοκομείων, των σχολείων, της διάλυσης του κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται να φωνάξει δυνατά: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με απεργίες και συλλαλητήρια για να σώσουμε τις δουλειές μας και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Κλιμακώνουμε χέρι-χέρι  και την ίδια ώρα τη πάλη ενάντια στο φασισμό. Για να απομονώσουμε τα μαντρόσκυλλα των αφεντικών που επιχειρούν να επιτεθούν στα συνδικάτα, όπως φάνηκε με το δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και με τη εμετική καταγγελία τους σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα ψηφίζουν τη πλήρη απαλλαγή των εφοπλιστών από φόρους, την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και κάνουν πλάτες στους χρυσοθήρες των πολυεθνικών στις Σκουριές.
Το δρόμο τους άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση Σαμαρά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις ρατσιστικές εκστρατείες κατά των μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις άθλιες συνθήκες εκμετάλλευσης στις Μανωλάδες,  την επίθεση κατά της αριστεράς, τις επιστρατεύσεις των απεργών για να περάσουν τα μέτρα του Μνημόνιου για χάρη των τραπεζιτών και της τρόικα. Είναι η ίδια κυβέρνηση που άφησε ατιμώρητα εγκλήματα των νεοναζί ουρλιάζοντας ότι η αριστερά ασκεί και αυτή βία.
Απαιτούμε:
-Άμεση διάλυση των παρακρατικών φασιστικών συμμοριών,  των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που δολοφονούν μετανάστες και νέους ανθρώπους.
-Να σταματήσει να τους καλύπτει η Αστυνομία και να συνεργάζεται ακόμη και στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Να σταματήσει η δικαιοσύνη να τους προστατεύει.
-Να σταματήσει το Υπουργείο Οικονομικών να τους χρηματοδοτεί για να προμηθεύουν με όπλα, μαχαίρια, γκλόμπ τον δολοφονικό παραστρατιωτικό μηχανισμό.
-Να κλείσουν όλα τα Γραφεία-ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων.
-Να διαγραφούν από τα συνδικάτα.
Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγ’ή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια ναζιστή! Ούτε στη Βουλή, ούτε στα δημοτικά συμβούλια, ούτε πουθενά!
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την αντιφασιστική μέρα δράσης, να τη γενικεύσουν σε όλη την Ελλάδα για να στείλουμε στα σκοτάδια της ιστορίας όπου ανήκουν τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων.
Τιμούμε το δολοφονημένο Παύλο Φύσσα και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες των συνδικάτων το τριήμερο 23-24-25 Σεπτέμβρη και στο συλλαλητήριο προς των Γραφεία της Κομαντατούρ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 

No comments: