6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, September 13, 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - 13/9, 7μμ ΕΔΟΘ, Σύσκεψη για συντονισμό νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 
ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Η μεγαλειώδης διαδήλωση στη ΔΕΘ με τους δεκάδες χιλιάδες οργισμένους εργαζόμενους και νεολαίους έδειξε ότι η αντίσταση μας απέναντι στις επιθέσεις κυβέρνησης και τρόικας γίνεται ένα ποτάμι που συνεχώς μεγαλώνει. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι εκπαιδευτικοί, οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι που πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι ο μήνας της πανεργατικής κλιμάκωσης. Οι καθηγητές ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απεργίας διαρκείας με σύνθημα "αυτή η απεργία θα γράψει ιστορία, μόνο νικητές θα μπούμε στα σχολεία". Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουν τρεις μήνες ανυποχώρητου αγώνα που έχει ρίξει την προηγούμενη τρικομματική κυβέρνηση και έδωσε έμπνευση σε όλη την εργατική τάξη. Το κύμα απλώνεται καθώς οι διοικητικοί των πανεπιστημίων και οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ αποφάσισαν πενθήμερες απεργίες μαζί με τους καθηγητές. Κάτω από αυτή την πίεση η ΑΔΕΔΥ κήρυξε τη 48ωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη.
Είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, να απλώσουμε και να κλιμακώσουμε αυτό το απεργιακό κίνημα μέχρι να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση των απατεώνων. Έτσι κι αλλιώς ο Σαμαράς είναι σε οικονομικό αδιέξοδο αφού τα νούμερα δεν του βγαίνουν και ένα νέο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών, αλλά και πολιτικά χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Κυρίως όμως είναι στριμωγμένος από τη δύναμη των αγώνων μας που δε σταμάτησαν ούτε στιγμή αυτό το καλοκαίρι. Η απεργία διαρκείας των καθηγητών μπορεί να γίνει ο καταλύτης για ένα πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας που θα τους σαρώσει.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν είμαστε έξω από αυτή τη μάχη. Και γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι που έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη ως τώρα καταστροφή στη δημόσια υγεία κλείνοντας νοσοκομεία και απολύοντας συναδέλφους μας, με το φασίστα υπουργό υγείας να δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και προκλητικότητας. Αλλά και γιατί τα νοσοκομεία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλο αυτό το διάστημα με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, συντονισμούς, στάσεις εργασίας, απεργίες και τη συμμετοχή στη διαδήλωση στη ΔΕΘ. Έτσι αναγκάστηκε η ΠΟΕΔΗΝ να καλέσει νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 12/9 και η ΟΕΝΓΕ να καλέσει τριήμερη απεργία στις 17, 18 και 19/9.
Χρειάζεται να οργανώσουμε με πολύ συγκεκριμένα βήματα αυτές τις μάχες σε όλα τα νοσοκομεία, άσχετα αν κλείνουν τώρα ή αν θα δεχτούν την επίθεση στον επόμενο γύρο. Σε κάθε νοσοκομείο οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις, παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις κλιμάκωσης για απεργία διαρκείας μαζί με όλους τους άλλους κλάδους και εκλέγουμε επιτροπή αγώνα για να περιφρουρήσουμε την απεργία και να κατεβούμε μαζικά στις συγκεντρώσεις, συντονιζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με τους υπόλοιπους απεργούς. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ καλεί τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 13/9, 7μμ στην ΕΔΟΘ για να συζητήσουμε οργανώσουμε το συντονισμό μας με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

  • 12/9, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ με 3μμ ΠΟΕΔΗΝ συγκέντρωση 12μεσ στις ΔΥΠΕ 
  • 17-18-19/9, ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ 
  • 17-18/9, 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 
  • 13/9, 7μμ ΕΔΟΘ, Σύσκεψη για συντονισμό νοσοκομείων Θεσσαλονίκης 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

No comments: