6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 9, 2013

ΝΥΣΤΕΡΙ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

12/9, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ με 3μμ ΠΟΕΔΗΝ
συγκέντρωση 12μεσ υπ. Υγείας
17-18-19/9, ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ
18-19/9, 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν για όλα τα εγκλήματά τους και το ξέρουν και οι ίδιοι. Ο Σαμαράς και το success story ήταν ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα. Οτι το πρόγραμμα δεν βγαίνει το ομολογούν πια, τα ίδια τα αφεντικά του Σαμαρά. Ήδη μιλάνε για χρηματοδοτικό κενό που θα καλυφθεί με νέο δάνειο δηλαδή νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.
Ο πρωθυπουργός φοβάται. Φοβάται την οργή των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των νέων που τους δολοφονεί για ένα εισιτήριο. Και η βαρβαρότητά τους δεν έχει τελειωμό. Ήδη βάζουνε μπροστά το νέο γύρο απολύσεων και κλεισιμάτων. Ετοιμάζονται οι πλειστηριασμοί των σπιτιών για να αναθερμανθεί η αγορά. Ο Δένδιας διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία, στην Αμυγδαλέζα δολοφονούν μετανάστες. Όσο πλησιάζουν στο τέλος τους τόσο πιο βάρβαροι γίνονται.
Ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Στην ΔΕΘ χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν σε μια απο τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις και έριξαν το σύνθημα για να ξεκινήσει η απεργιακή χιονοστιβάδα.
Την προηγούμενη βδομάδα 80.000 χιλιάδες καθηγητές αποφάσισαν με συντριπτικά ποσοστά στις συνελεύσεις τους πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απο 16/9, για να σταματήσουν την διάλυση της εκπαίδευσης και τις απολύσεις. Και την σκυτάλη παίρνουν πλέον οι συνελεύσεις των Δασκάλων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες για να αποφασίσουν το ίδιο απεργιακό πρόγραμμα.
Στα πανεπιστήμια οι Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ έχουν ήδη σημάνει γενικό απεργιακό ξεσηκωμό. Απεργία 10-13/9 και πενθήμερη 16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές συνελεύσεις. Το Πολυτεχνείο έχει ήδη ξεκινήσει απεργίες από 5/9.
Στον ΟΑΕΔ με απόφαση της Ομοσπονδίας, προχωράνε σε πενθήμερη από 16/9. Στο ΙΚΑ η συνέλευση του συλλόγου Αττικής ψήφισε και το ποσοστό υπέρ της απεργίας διαρκείας ήταν 96%. Το υπουργείο Εμπορίου βρίσκεται σε κατάληψη ενάντια στη διάλυση υπηρεσιών και στην κινητικότητα απο τις αρχές Σεπτέμβρη.
Η κατάληψη της ΕΡΤ συνεχίζει, τη Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη κλείνει τρείς μήνες αγώνα με καταλειμένους τους χώρους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ πανελλαδικά, και μας καλεί σε μεγάλη συγκέντωση συναυλία στο ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής.
Στα νοσοκομεία οι κινητοποίησεις κλιμακώνονται, με αγωνιστικές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που θέλει να κλείσει η κυβέρνηση, με στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη και τριήμερη απεργία 17-18-19 Σεπτέμβρη, απο την ΟΕΝΓΕ και με πρόταση του συντονιστικού νοσοκομείων Αττικής στις συνελεύσεις για επαναλαμβανόμενες απεργίες μαζί με τα σχολεία.
Σε αυτή τη μάχη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί γιατί από τις δουλειές μας δεν περισσεύει κανείς. Ο Γεωργιάδης βγάζει αριθμούς για να ικανοποιήσει τους δανειστές του. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τη διάλυση της Υγείας , της Παιδείας, μόνο και μόνο για να σωθούν οι Τράπεζες. Για την υγεία ο αριθμός αυτός έχει φτάσει ήδη τους 1835 συνάδελφους/σες και είναι μόνο η αρχή. Η απάντηση είναι μία «Δεν θα περάσει ούτε μία απόλυση – ούτε ένα λουκέτο νοσοκομείου».
Συνάδελφοι/συναδέλφισσες 
στην Γενική Συνέλευση μας να αποφασίσουμε απεργία μαζί με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τη συμμετοχή μας στην τριήμερη απεργία της ΟΕΝΓΕ 17 -18 και 19 Σεπτέμβρη, και την 48ωρη της ΑΔΕΔΥ. Την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας με απεργιακή επιτροπή και πολύ περισσότερο, νέες συνελεύσεις την Παρασκευή 20/9 για την συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα μας, σε συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους χώρους που δίνουν τη μάχη ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις. 


No comments: