6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 2, 2013

ΟΕΝΓΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΝ ΣΑΜΟΥ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 30 Αυγούστου 2013


Η ΟΕΝΓΕ συμπαρίσταται στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Σάμου, μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου εναντίον εργαζομένων για παρεμπόδιση της ρατσιστικής αιμοδοσίας της «Χρυσής Αυγής», ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο» για ποινική τους δίωξη και αποτελεί σοβαρό ατόπημα που ουσιαστικά οδηγεί στον εκφασισμό του κράτους.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στην παραβίαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως είχαν την υποχρέωση να πράξουν ως δημοκράτες πολίτες.
Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση απειλούνται με τιμωρία όσοι σέβονται το δικαίωμα στη ζωή για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, έθνους ή θρησκεύματος και ενθαρρύνονται οι ρατσιστές.
Η εφαρμογή, επίσης, του πειθαρχικού κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία θεωρούνται όλοι συλλήβδην «επίορκοι», μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή ποινών στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, διότι υπέπεσαν στο «παράπτωμα» να σεβασθούν τις αρχές της Ισότητας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.
Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί την απαλλαγή των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Σάμου και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αγωνιστούν με κάθε τρόπο κατά του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     
       ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                         ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

No comments: