6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 5, 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΧΕΠΑ:9/9 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ 10/9 6ΜΜ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες - Όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να έχει παγιωθεί μια κατάσταση ανοχής από όλη την κοινωνία.

Η κυβέρνηση επέλεξε να γίνει το καλό και υπάκουο παιδί στην Ευρώπη και στην Γερμανία γιατί φαίνεται ότι οι «καρέκλες» της εξουσίας αξίζουν περισσότερο από την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

Το δήθεν παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα είναι μια απάτη αφού τίποτα δεν μπορεί να νομοθετηθεί από την κυβέρνηση , αν δε λάβει το πράσινο φως των δανειστών . Η δικαιολογημένη απογοήτευση δεν πρέπει να μας «βάλει από κάτω» , γιατί οι υποχρεώσεις μας τρέχουν. Η ανεργία είναι το μέλλον μας και τα παιδιά μας τρέχουν στην ξενιτιά . Ποντάρουν στον φόβο και την απογοήτευση μας.

Θυμηθείτε την αμηχανία τους δύο μήνες μετά τις εκλογές , στην απεργία του Νοέμβρη 2015 και τον Φλεβάρη 2016, όταν κατεβήκαμε μαζικά στους δρόμους , αναγκάστηκαν να ανοίξουν τη βουλή το Πάσχα (του Θωμά) και να ψηφίσουν το ασφαλιστικό –φορολογικό.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις για να σωθεί το εθνικό σύστημα υγείας και διεκδικούμε να μπει τέρμα στις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ζητάμε την επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους στο επίπεδο προ μνημονίων.

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κινητικότητα προωθεί εκ νέου την αξιολόγηση και θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα.

Ζητάμε μια ζωή με αξιοπρέπεια γιατί μας αξίζει.

Πρέπει να παλέψουμε να μη ξεπουληθεί η χώρα και να επανακτηθούν από το Δημόσιο όλες οι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και οργανισμοί.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες

Έχουμε τη δύναμη και πρέπει να την δείξουμε . Σκεφτείτε πως έτρεμαν όταν ο λαός με κλειστές τις τράπεζες ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα πέρσι με όλο το ευρωπαϊκό και ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο απέναντι του.

Η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο μας συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ ΓΕΣΕΕ 

στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
στο ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6:00 μ.μ

Επίσης στις 9/9/16 καλούμε όλους τους Εργαζόμενους
σε Γενική Συνέλευση 8:00π.μ.στον προαύλιο χώρο του ΑΧΕΠΑ

για να συνενωθούμε με τους συναδέλφους που θα ξεκινήσουν από το Ιπποκράτειο, όπου οργανώνεται η «πορεία Σωτηρίας των δημόσιων νοσοκομείων » επτά χιλιομέτρων και ονομάζεται καραβάνι της ΥΓΕΙΑΣ. Ξεκινάει από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:00π.μ. και θα περάσει από τα νοσοκομεία Θεαγένειο- ΑΧΕΠΑ- Γεννηματάς – Αγ. Δημήτριος για να καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Το προσωπικό θα καλυφτεί με 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία μας.

Συνάδελφοι εάν δε ταράξουμε τα νερά, θα λιμνάζουν.
Σηκώνουμε ανάστημα συμμετέχουμε στο καραβάνι της υγείας στις 9/9/16 όπου θα συμμετέχουν και πολλοί σύλλογοι (καρκινοπαθών – νεφροπαθών κλπ) καθώς και στο συλλαλητήριο του Σαββάτου .
Η καρδιά της Ελλάδας στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου χτυπά στη Θεσσαλονίκη , να την τιμήσουμε .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΧΕΠΑ

No comments: