6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, September 13, 2016

ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 17-19/9 - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19/9 8:00 11:00ΠΜ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Αθήνα, 13/09/2016




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην συνεδρίαση του, σήμερα στις 13/09/2016, αποφάσισε να προβεί σε διευκολυντική στάση εργασίας 8:00-11:00 την Δευτέρα, 19/09/2016  με σκοπό να μπορούν οι εργαζόμενοι να παρευρεθούν στα δικαστήρια στο εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση  Παύλου Φύσσα.

Το Δ.Σ.




ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 

Καλούμε σε συμμετοχή στο τριήμερο κινητοποιήσεων στην επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 17-18-19 Σεπτέμβρη
*Σάββατο 17/9,  Αντιφασιστική διαδήλωση, 6μμ στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα(πρώην Π.Τσαλδάρη)
*Κυριακή 18/9 Συμμετοχή στη Συναυλία στο Καστράκι Δραπετσώνας.
*Δευτέρα 19/9, 4ωρη στάση εργασίας και Συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως 8.30πμ


H επέτειος  των τριών χρόνων από την στυγερή δολοφονία του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον  χρυσαυγίτη Ρουπακιά μετά από οργανωμένη επίθεση του τάγματος της Νίκαιας  έρχεται σε κρίσιμη φάση της εξέλιξης της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.
 Οι εμπλεκόμενοι  χρυσαυγίτες  στις δολοφονικές επιθέσεις είναι όλοι ελεύθεροι  αφού οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν με αποτέλεσμα να παρέλθει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης. Η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών μετά από πολύμηνη προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διάβημα της οικογένειας Φύσσα προς τον Τσίπρα. Στις επόμενες συνεδριάσεις ολοκληρώνεται η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ακολουθεί η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και κατόπιν  η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το κίνημα για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με μαζική παρουσία στο ακροατήριο, κατά των προκλήσεων των νεοναζί αλλά και της Αστυνομίας που τους κάνει πλάτες.


Οι εξελίξεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν αφήνουν  περιθώρια εφησυχασμού για την φασιστική απειλή. Στην Αυστρία η ακροδεξιά κέρδισε επανάληψη των προεδρικών εκλογών και απειλεί να τις κερδίσει. Στη Γερμανία το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία συνεργάζεται με το ισλαμοφοβικό PEGIDA και κλιμακώνονται  οι επιθέσεις κατά μουσουλμάνων.

 Οι πολιτικές της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, της λιτότητας, των μνημονίων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων,  με τα κλειστά σύνορα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στρώνουν το δρόμο στους φασίστες της ακροδεξιάς.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εμφανίσει τη δίκη σαν παρελθόν και τον εαυτό της σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα υπό δίωξη. Δεν θα τους αφήσουμε!  Η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη τους ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων ανοίγει το δρόμο για να μπει φραγμός στην άνοδο των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι αυτό και έχει σημασία να στηριχτεί μαζικά από όλους τους φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητες, κινήσεις , το τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτέμβρη  στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές δυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες . Να αντισταθούμε στις κατασταλτικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΛΑΣ  και Δημάρχων κατά των καταλήψεων στέγης, παλεύοντας για ανοικτές πόλεις  για την υποδοχή τους και ανοιχτά σύνορα για την ελεύθερη μετακίνηση τους, διεκδικώντας δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία και την υγεία για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.  

No comments: