6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 19, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: 6/10 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ /ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ 24ΩΡΗ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
πανελλαδικό συλλαλητήριο – καραβάνι για τη σωτηρία του ΕΣΥ,
συγκέντρωση-αφετηρία 7πμ ΕΚΑΒ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Την Πέμπτη 6 Οκτώβρη ξεσηκώνουμε απεργιακά τα νοσοκομεία μας. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε 24ωρη απεργία πανελλαδικά, εκτός απο την Αττική που μαζί με την ΟΕΝΓΕ, καλεί σε 4ωρη στάση εργασίας 7-11πμ και σε πανελλαδικό συλλαλητήριο 7πμ απο το ΕΚΑΒ. Το καραβάνι της υγείας όπως το ονομάζει, θα ξεκινήσει απο εκεί και θα βαδίσει τους κεντρικούς δρόμους μέχρι το υπ. Υγείας, παίρνοντας στο διάβα της όλα τα νοσοκομεία.
Η πανυγειονομική απεργία στις 6 Οκτώβρη είναι το επόμενο κρίσιμο απεργιακό βήμα μετά την πετυχημένη κινητοποίηση στο αγωνιστικό διήμερο στις 9-10 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη. Την πρώτη μέρα εκατοντάδες υγειονομικοί διαδήλωσαν για την σωτηρία των δημόσιων νοσοκομείων και την επόμενη βρέθηκαν μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ, σε μια απο τις μαζικότερες συγκεντρώσεις συνδικάτων των τελευταίων χρόνων, με πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εργατική αντίσταση είναι εδώ και σπρώχνει για κλιμάκωση.
Στην υγεία η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τα νοσοκομεία μας χτυπιούνται από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση. Η ένταση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, μας οδηγούν στα όρια της αντοχής μας. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να αλωνίζουν, το πρώτο νοσοκομείο ΑΕ στην Σαντορίνη είναι πράξη Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι παραμένουν σε διαρκή ομηρία και απληρωσιά.
Δεν φτάνουν τα "θα" και οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο ή συμβασιούχων εργαζόμενων για να αλλάξει η κατάσταση. Την ώρα που ανακοινώνονται υποσχέσεις για ελάχιστες προσλήψεις, σύμφωνα με τις ομοσπονδίες της υγείας, πάνω από 35.000 είναι τα κενά, ενώ ...”Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης έχουν κατοχυρώσει 10.000. Πολλοί εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν πριν το τέλος του έτους επειδή μειώνεται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις από 1/1/2017”. Στην πραγματικότητα το ΕΣΥ συνεχίζει να αποψιλώνεται από το μόνιμο προσωπικό. Για να σπάσουμε την απαγόρευση-πάγωμα των μαζικών προσλήψεων και την υποχρηματοδότηση, σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα όπως η δημόσια υγεία χρειάζεται ξεσηκωμός και σκληρός απεργιακός αγώνας διαρκείας.
Η 6 Οκτώβρη μπορεί να γίνει για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της υγείας, αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης μέχρι την νίκη. Για να ανατρέψουμε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στις συνθήκες που δουλεύουμε. Να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση, για πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους και για όλες μας.
Σε κάθε σωματείο σε κάθε νοσοκομείο να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, για να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας.
  • Στην Αττική στα σωματεία μας να διεκδικήσουμε το ξεχείλωμα της στάσης εργασίας, ήδη πρωτοβάθμια σωματεία όπως ο Γεννηματάς αποφάσισαν στάση εργασίας μετά της 11πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου.
  • Στην περιφέρεια να οργανώσουμε μαζικά την συμμετοχή μας στα πούλμαν για το πανελλαδικό απεργιακό συλλαλητήριο.
  • Να φτιάξουμε απεργιακές επιτροπές. Με περιοδείες συνελεύσεις συζητήσεις να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας. Να οργανώσουμε την περιφρούρηση της απεργίας. Να ακυρώσουμε για τις 6/10 τακτικά ραντεβού -χειρουργεία-απογευματινά ιατρεία, να φτιάξουμε προσωπικό ασφαλείας σαν να είναι Κυριακή.
Να μην λείψει κανείς από το απεργιακό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 7πμ απο το ΕΚΑΒ και θα προχωρήσει Σύνταγμα Βουλή – πλ. Ομονοίας – υπ.Υγείας βαδίζοντας μπροστά από τα περισσότερα νοσοκομεία. Εκείνη την μέρα οι εργαζόμενοι στην υγεία με τα πανό των σωματείων μας, θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους. Ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε από τις ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ 48ωρη απεργιακή συνέχεια Μόνο έτσι θα αναγκάσουμε σε υποχώρηση την κυβέρνηση, τον υπ.υγείας και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.



No comments: