6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 7, 2013

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Επιχείρηση-σκούπα κατά ναρκομανών. ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΘΑ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 ΟΚΑΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 07/3/2013

 
Απόλυτα αντίθετος ο ΟΚΑΝΑ σε πρακτικές αναγκαστικής συγκέντρωσης και καταγραφής τοξικοεξαρτημένων ατόμων.

 
Με έκπληξη ο ΟΚΑΝΑ πληροφορήθηκε από σημερινό δημοσίευμα της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’ την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το βράδυ της 6ης Μαρτίου με στόχο την «περισυλλογή τοξικοεξαρτημένων ατόμων που κινούνται στο κέντρο της πόλης και τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα με σκοπό την απογραφή τους», όπως αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο του ΕΚΕΠΥ και με βάση το δημοσίευμα.
Ο ΟΚΑΝΑ απηύθυνε εγγράφως ερώτημα στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Δημόσιας Τάξης και στους επικεφαλής των ΕΚΕΠΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα. Δηλώνει δε την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε είδους εξαναγκασμό και σε οποιεσδήποτε πρακτικές αναγκαστικής συγκέντρωσης ατόμων και καταγραφής τους σε οποιαδήποτε ομάδα πληθυσμού και αν ανήκουν, πόσο μάλλον όταν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που αδυνατούν να ασκήσουν τα στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματά τους απέναντι στους ‘διώκτες’ ή τους ‘σωτήρες’ τους.
Σε μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου ισχύουν Σύνταγμα και νόμοι και όπου μόλις χτες ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή Νόμος για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των εξαρτημένων ατόμων, ακριβώς επειδή είναι εξαρτημένα, δεν υπάρχει χώρος για καμία εξήγηση που να δικαιολογεί τη μαζική συγκέντρωση ατόμων, αυθαίρετα επιλεγμένων και που δεν επιδίδονται σε παραβατικές συμπεριφορές. Ο ΟΚΑΝΑ επιμένει ότι τον πρώτο λόγο για τα εξαρτημένα άτομα θα πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες υγείας και δη οι εξειδικευμένες σε θέματα εξάρτησης. Οποιαδήποτε αδιαφανής συνεργασία για θέματα υγείας, ατομικής ή/και δημόσιας, με τις αστυνομικές αρχές αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη αυτής της χώρας αλλά και πλήγμα στο κράτος δικαίου.


  ΟΕΝΓΕ

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2013

Φαίνεται πως υπέστη μετάλλαξη ο Ξένιος Ζευς, αυτό το υπερτροφικό και κτηνώδες τέκνο του κ. Δένδια. Χτες λοιπόν, αντί του πογκρόμ μεταναστών ο Ζευς επιδόθηκε σε επιχείρηση-σκούπα κατά ναρκομανών, οι οποίοι καταγγέλλεται πως μεταφέρθηκαν ομαδικά στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας. 
Τέλος λοιπόν στα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, ενώ στα αντίστοιχα Τμήματα που δημιουργήθηκαν στα Νοσοκομεία φημολογείται πως, αντί ψυχιάτρου, εφεξής θα προΐσταται αξιωματικός των ΜΑΤ.
Το τραγικό είναι πως το πογκρόμ εξελίσσεται ενώ ταυτόχρονα στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο κατά των ναρκωτικών, από το οποίο ο σκοταδισμός και αυταρχική πολιτική επιχειρούν να αφαιρέσουν κάθε ίχνος σύγχρονης αντίληψης, ώστε να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε ζήτημα σωφρονιστικής πολιτικής.
Η ΟΕΝΓΕ πιστεύει πως το ζήτημα των ναρκωτικών αποτελεί βαθύτατο κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να χαραχθεί εθνική στρατηγική, στην οποία καμία θέση δεν έχουν οι δυνάμεις καταστολής.
Για αυτό ζητά να πάψει αμέσως η επιχείρηση-σκούπα και να ενισχυθούν οι δομές απεξάρτησης με προσωπικό, υποδομές και πόρους.

No comments: