6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 25, 2013

ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Κλείνει η Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων Παπαδημητρίου στη Νίκαια, το αφεντικό πετάει στο δρόμο εργαζόμενους και ηλικιωμένους. Ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι το πολύ σε δέκα μέρες θα έχει κλείσει την Μονάδα και καλεί τους συγγενείς των ηλικιωμένων να έρθουν να τους πάρουν.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει μια τέτοια απόφαση που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε όλους. Στους εργαζόμενους που απολύονται σε μια στιγμή που η κρίση βαθαίνει και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Στους ηλικιωμένους που χάνουν τις στοιχειώδης υπηρεσίες, την φροντίδα και την περίθαλψη σε 24ωρη βάση από τους εργαζόμενους. Στους συγγενείς και ιδιαίτερα στις γυναίκες αυτών των οικογενειών που εν μέσω άγριων περικοπών στο εισόδημα, με την πίεση της ανεργίας και στα δικά τους σπίτια, αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας να κρατήσουν την φροντίδα κατάκοιτων ηλικιωμένων με ότι αυτό σημαίνει σαν πίεση μέσα στα φτωχά σπίτια με το πετσοκομμένο οικογενειακό εισόδημα και την απειλή της ανεργίας.
Είναι θράσος για το αφεντικό που έβγαλε απίστευτα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια να επιλέγει να κλείσει χρήσιμες υπηρεσίες για την κοινωνία και τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.  Η απόφαση για το λουκέτο έχει την κάλυψη των πολιτικών επιλογών κυβέρνησης και τρόικας που όχι μόνο διαλύουν παντού την πρόνοια και την πρωτοβάθμια υγεία και περίθαλψη, αλλά και με τις αποφάσεις τους, έχουν δώσει το ελεύθερο στα αφεντικά στην ιδιωτική υγεία να αλωνίζουν, με απανωτά λουκέτα και μαζικές απολύσεις, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μεγάλες περικοπές στους μισθούς.  
          Δεν θα αφήσουμε να βάλουν λουκέτο σε τόσο κρίσιμες και αναγκαίες κοινωνικά υπηρησίες για όλους μας. Να παλέψουμε για να περάσει η λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παπαδημητρίου στις δημόσιες δομές πρόνοιας.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Κλινική Παπαδημητρίου χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων. Είναι κομμάτι της πάλης που δίνουμε παντού, για να υπερασπιστούμε τις δουλειές, τους μισθούς μας, τις συλλογικές συμβάσεις και κατακτήσεις μας. Η απεργιακή αντίσταση των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους, στην ιδιωτική υγεία, στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία είναι και ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και την πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας και του ΔΝΤ.
          Όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να ξεσηκώσουμε την γειτονιά, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, όλους τους φορείς, για να μείνει ανοιχτή η κλινική Παπαδημητρίου στην Νίκαια. 

ΣΕΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

No comments: