6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 25, 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΑΓ.ΣΟΦΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 21/03/13


Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας σε συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ στις 12/03/13, σχετικά με τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, δήλωσε ωμά με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι το Κέντρο δεν θα ανοίξει. Ο ελιγμός της Διοίκησης του νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και της κυβέρνησης να αφήσει να εννοηθεί ότι θα γίνει ένα μικρό χειρουργείο περιορισμένων απαιτήσεων και σοβαρότητας, γίνεται κάτω από την πίεση του κόσμου. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες για να σταματήσουν αντιδράσεις, θέλοντας να συγκαλύψουν την απόφασή τους να μην ανοίξει η Μονάδα και να μη λειτουργήσει ολοκληρωμένα, με βάση τις ανάγκες για παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που είναι πάνω από 700 το χρόνο. Χάθηκαν έως τώρα 8 παιδιά.


Το Κέντρο το υπονομεύουν όλες οι πρόσφατες κυβερνήσεις για να ενισχυθούν με πελατεία το «ΩΝΑΣΕΙΟ» και το «ΜΗΤΕΡΑ». Κωφεύουν στις κραυγές των γονέων ότι σε κανέναν ιδιωτικό όμιλο δεν εξασφαλίζεται η δωρεάν εξέταση και θεραπεία.

Καλούμε τους υγειονομικούς συνολικά με τους εργαζόμενους να κάνουν συμμαχία όχι μόνο για την άμεση, πλήρη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», αλλά για τη δωρεάν κάλυψη όλων των παιδιών είτε ασφαλισμένων, είτε ανασφάλιστων.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των ειδικοτήτων. Καμιά κλινική ή κρεβάτι νοσοκομείου να μην κλείσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ

No comments: