6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 25, 2016

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

Συνέλευση επικουρικών ιατρών και στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν συνάδελφοι από τα ΠΕΔΥ Τούμπας, Μαρτίου, Πύλης Αξιού, τα ΚΥ Ευόσμου και Κουφαλίων και το Ιπποκράτειο. Αποφασίσαμε δύο επόμενα βήματα, πρώτον παράσταση διαμαρτυρίας στις ΥΠΕ τη Δευτέρα 24/10 σε συντονισμό με την κινητοποίηση στην Αθήνα και δεύτερον νέα πιο οργανωμένη συγκέντρωση στις 3/11 στις ΥΠΕ που είναι ημέρα πανυγειονομικής κινητοποίησης. Η εικόνα από τους παρόντες είναι πως οι πρώτες συμβάσεις που λήγουν είναι τον Ιανουάριο του 17.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 3ης-4ης ΥΠΕ

Οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου υγείας πως δεν πρόκειται να δοθούν άλλες παρατάσεις επικουρικών ιατρών και πως τα κενά θα καλύπτονται από νέους επικουρικούς είναι μια κατά μέτωπο επίθεση στο δικαίωμα των νέων γιατρών στην δουλειά, οδηγούν σε κατάρρευση την λειτουργία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, τον αγώνα ενάντια στην κατάρρευση της δημόσιας υγείας.
Διεκδικούμε:
  • Καμία απόλυση επικουρικού ιατρού
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ιατρών
  • Μαζικές προσλήψεις στην υγεία
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας στην Αθήνα και τους απευθύνουμε κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό. Ζητάμε από τις ενώσεις και την ομοσπονδία των νοσοκομειακών ιατρών και όλα τα συνδικάτα των υγειονομικών να στηρίξουν τον αγώνα μας όπως κάνει η ΕΙΝΑΠ.
Καλούμε:
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην 3η και 4η ΥΠΕ τη Δευτέρα 24/10, 12:30 μμ, ημέρα που υπάρχει αντίστοιχη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας
  • Συγκέντρωση στην 3η και 4η ΥΠΕ την Πέμπτη 3/11, ημέρα πανυγειονομικής κινητοποίησης σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία.


Θεσσαλονίκη
20/10/2016

No comments: