6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 6, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 6/10

 Ανακοίνωση 6/10/2016

6 Οκτώβρη: Μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων στην υγεία
Με τους αγώνες μας μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για να νικήσουμε!

Σήμερα στις 6 Οκτώβρη χιλιάδες υγειονομικοί απέργησαν και διαδήλωσαν στην Αθήνα. Το καραβάνι σωτηρίας του ΕΣΥ, η απεργιακή πορεία που οργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων και οι ομοσπονδίες των υγειονομικών, για να σωθεί το ΕΣΥ από τα Μνημόνια, απλώθηκε σε όλη την Αθήνα ξεκινώντας από το ΕΚΑΒ και το ΓΝΑ Γεννηματάς. Μαζί ξεκίνησαν να βαδίζουν και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του Αγίου Νικολάου, του Παίδων Πεντέλης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων. Στην συνέχεια μαζί τους βάδισαν οι εργαζόμενοι απο το Σωτηρία και τον Ερυθρό.
Η διαδήλωση φούσκωνε σαν ορμητικό ποτάμι καθώς εργαζόμενοι απο μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων που είχαν συγκεντρωθεί στη διαδρομή, έμπαιναν στην πορεία. Στο τέλος της Μεσογείων μπήκαν οι εργαζόμενοι από το Λαϊκό και το Αγ Σοφία. Στον κόμβο Κηφισίας και Αλεξάνδρας μπήκαν ο Άγ Σάβββας, το ΕΛΠΙΣ, το Αγλαΐα Κυριακού και το Αγ. Όλγα. Όταν η πορεία πέρασε από το Ιπποκράτειο, ενώθηκαν με την πορεία οι εργαζόμενοί του. Στην πλατεία Μαβίλη μπήκαν στη διαδήλωση οι εργαζόμενοι από το Έλενα. Στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής μπήκαν στην διαδήλωση οι εργαζόμενοι απο τα νοσοκομεία του Καρπενησίου, της Κορίνθου, του Έβρου, της Αμαλιάδας και το Αττικό, του Αιγινήτειου και του Νίμιτς. Στον Ευαγγελισμό μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ενώθηκε και το μπλόκ της Συντονιστικής Επιτροπής-Αγώνα-Αναπήρων. Στην Πανεπιστημίου μπήκαν στη διαδήλωση οι εργαζόμενοι από το Οφθαλμιατρείο και στην Ομόνοια οι εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα. Όλοι μαζί έφτασαν και πολιόρκησαν για ώρα το υπουργείο Υγείας.
Η οργή για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία βγήκε στο δρόμο και απαίτησε με αυτοπεποίθεση και ενθουσιασμό μαζικές προσλήψες και λεφτά για την υγεία.
Η 6 Οκτώβρη έστειλε εκωφαντικά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις και πάνω απο όλα στις συνδικαλιστικές ηγσεσίες
  • Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ανταποκρίθηκαν όταν διαπίστωσαν ότι ανοίγει βήμα πραγματικής κλιμάκωσης του αγώνα για να αλλάξουμε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.
  • Η οργάνωση απο τα κάτω παίζει κρίσιμο ρόλο. Όπου δεν μείναμε στις τυπικές ανακοινώσεις των φαξ ή των μαιλ, αλλά στοιχειωδώς οργανώθηκαν βήματα ενημέρωσης, συζήτησης, συνέλευσης και περιφρούρησης της απεργίας, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ανταποκρίθηκαν
  • Έσπασε το μονότονο ρεφραίν της απογοήτευσης και της μιζέριας. Η αντίσταση και οι αγώνες είναι εδώ και ανοίγουν την πραγματική ελπίδα, για να τα αλλάξουμε όλα στα νοσοκομεία, αλλά και στην κοινωνία συνολικά.
  • Μετά την επιτυχία της 6 Οκτώβρη απαιτείται απόφαση για κλιμάκωση απεργιακή.
Οι υγειονομικοί του συντονιστικού νοσοκομείων μετά το τέλος της κινητοποίησης κάλεσαν ανοιχτή σύσκεψη στο ΕΚΑ για να συζητήσουμε συλλογικά την συνέχεια της μάχης για τις προσλήψεις. Υγειονομικοί απο πολλά νοσοκομεία συζήτησαν συλλογικά για το πως θα φτάσουμε να κλιμακώσουμε απεργιακά στην υγεία αλλά και σε όλο το δημόσιο. Συμφωνήθηκε ότι:
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, έχει αναγκαστεί να υπόσχεται ξανά και ξανά προσλήψεις, αλλά μόνο αν ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία και κλιμακώσουμε αγωνιστικά, θα αναγκάσουμε σε πραγματική υποχώρηση τον υπ.υγείας, την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτηματά μας. Να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη. Η 6 Οκτώβρη ανοίγει αυτή την προοπτική.
  • Διεκδικούμε απο τις ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ 48ωρη απεργιακή συνέχεια.
  • Διεκδικούμε απο την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην αποφασισμένη γενική απεργία σε όλο το δημόσιο ΑΜΕΣΑ, χωρίς να αναμένει τις μνημονιακές επιθέσεις ή τα νομοσχέδια της δεύτερης αξιολόγησης.
  • Επόμενο μεγάλο βήμα η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ στις 21 Οκτώβρη 7μμ στο αμφιθέτρο του Αγ.Σάββα.
Το συντονιστικό έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να πετύχουν τα αγωνιστικά βήματα, που έβαλαν τα συνδικάτα της υγείας. Η οργάνωση απο τα κάτω στα νοσοκομεία αποδείχτηκε ξανά και ξανά ο κρίσιμος κρίκος. Να μην μείνει κανένα νοσοκομείο που δεν θα είναι συνδεδεμένο με το οριζόντιο δίκτυο απο τα κάτω του συντονιστικού. Ελάτε όλοι και όλες στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ στις 21 Οκτώβρη 7μμ στο αμφιθέατρο του Αγ.Σάββα για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την αγωνιστική συνέχεια.





No comments: