6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 18, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:3/11 Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ στην Πάτρα 
συγκέντρωση νοσοκομείο Αγ.Ανδρέας 7πμ

Στάση Εργασίας 9:00 – 13:00 για τα σωματεία της Πάτρας και 7:00 – 15:00 για την 6η ΥΠΕ και Αττική
Τα σωματεία των άλλων Περιφερειών καλούνται να συμμετέχουν με όποια μορφή δράσης επιλέξουν.

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το καραβάνι σωτηρίας του ΕΣΥ, η απεργιακή πορεία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία μετά την Αθήνα δίνει νέο απεργιακό ραντεβού στις 3 Νοέμβρη στην Πάτρα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ με αφετηρία 7πμ το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, με 8ωρη στάση εργασίας στην 6η ΥΠΕ και στην Αττική και με 4ωρη στάση εργασίας 9 -1μμ για τα νοσοκομεία της Πάτρας. Ταυτόχρονα καλεί τα Σωματεία των άλλων Περιφερειών της χώρας να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στην Πάτρα με όποια μορφή δράσης επιλέξουν.
Στις 6 Οκτώβρη στην Αθήνα χιλιάδες υγειονομικοί απέργησαν και διαδήλωσαν. Εκείνη την μέρα η οργή για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία βγήκε στο δρόμο και απαίτησε με αυτοπεποίθεση και ενθουσιασμό μαζικές προσλήψες και λεφτά για την υγεία, αλλά και κλιμάκωση για να τα κερδίσουμε!
Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης, με την κατάθεση του προσχεδίου του προυπολογισμού, για πρωτογενή πλεονάσματα, για επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν πείθουνε κανένα και δεν μπορούνε να μεταβάλουν την άθλια πραγματικότητα για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
Είναι προκλητικό την ίδια ώρα που τα μνημονιακά μέτρα χτυπάνε το ένα μετά το άλλο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τη νεολαία, όλους τους φτωχούς, η κυβέρνηση να πλασάρει ένα νέο success story επιστροφής στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το ποιος θα πληρώσει για το υπέρογκο πρωτογενές πλεόνασμα και το άπιαστο ποσοστό ανάπτυξης που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση για να δείξει καλή διαγωγή στους δανειστές είναι γνωστό.
Την ίδια στιγμή, η εξαγγελία για έξτρα ενίσχυση της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής προστασίας είναι σκέτη κοροϊδία. Όχι μόνο γιατί η υποχρηματοδότηση σε αυτούς τους τομείς έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια και ο νέος προϋπολογισμός δεν προβλέπει παρά ψίχουλα. Αλλά και γιατί οι εργαζόμενοι αυτών ακριβώς των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών είναι που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο. Είναι ενδεικτικό ότι απο τα υπουργεία που σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση εργαζομένων από το 2012 μέχρι το 2015 ήταν το Υγείας με μείωση 15%.
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, έχει αναγκαστεί να υπόσχεται ξανά και ξανά προσλήψεις, αλλά την ίδια ώρα συνάδελφοί μας και συναδελφισσές μας επικουρικοί και εργολαβικοί εργαζόμενοι απολύονται ή μένουν απλήρωτοι. Μόνο αν ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία και κλιμακώσουμε αγωνιστικά, θα αναγκάσουμε σε πραγματική υποχώρηση τον υπ.υγείας, την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτηματά μας
Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, στα σχολεία, στους δήμους δίνεται η ίδια μάχη για μαζικές προσλήψεις και για να μην συρικνωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Γιαυτό είναι λάθος απο την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να μην προχωρά ΑΜΕΣΑ στην αποφασισμένη πανδημοσιυπαλληλική απεργία Όλοι μαζί στο απεργιακό μέτωπο, κλιμακώνοντας θα αναγκάσουμε κυβέρνηση και δανειστές να αποδεχτούν το σπάσιμο της απαγόρευσης των μαζικών προσλήψεων σε όλο το δημόσιο.
Η 3 Νοέμβρη να γίνει βήμα αγωνιστικής συνέχειας, να διεκδικήσουμε για το καραβάνι της υγείας νέο απεργιακό σταθμό στην Κρήτη. Και ταυτόχρονα απο τις ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ απόφαση για 48ωρη πανυγειονομική απεργία. Όλα αυτά χρειάζεται να συζητηθούν και να αποφασιστούν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία. Σε κάθε σωματείο σε κάθε νοσοκομείο να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, για να οργανώσουμε την επιτυχία της 3 Νοέμβρη. Με απεργιακές επιτροπές, περιοδείες συνελεύσεις, συζητήσεις να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας. Στην Αττική και στην υπόλοιπη επαρχία να οργανώσουμε μαζικά την συμμετοχή μας στα πούλμαν για το πανελλαδικό απεργιακό συλλαλητήριο στην Πάτρα.

Μόνο έτσι θα αναγκάσουμε σε υποχώρηση την κυβέρνηση, τον υπ.υγείας και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτηματά μας, να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10: 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 7μμ αμφιθ. ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΠ 10πμ - 3μμ 12:30μμ υπ. Υγείας

ΤΡΙΤΗ 25/10 -
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 7μμ αμφιθ. ΣΩΤΗΡΙΑ

No comments: