6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, October 10, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 21/10 ΑΓ.ΣΑΒΒΑ 7ΜΜ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
21 ΟΚΤΩΒΡΗ 7μμ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ
Να οργανώσουμε την συνέχεια
μετά την μαζική κινητοποίηση της υγείας στις 6 Οκτώβρη

Στις 6 Οκτώβρη χιλιάδες υγειονομικοί απέργησαν και διαδήλωσαν στην Αθήνα. Το καραβάνι σωτηρίας του ΕΣΥ, η απεργιακή πορεία που οργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων και οι ομοσπονδίες των υγειονομικών, για να σωθεί το ΕΣΥ από τα Μνημόνια, απλώθηκε σε όλη την Αθήνα ξεκινώντας από το ΕΚΑΒ και το ΓΝΑ Γεννηματάς. Η διαδήλωση φούσκωνε σαν ορμητικό ποτάμι καθώς εργαζόμενοι απο μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων που είχαν συγκεντρωθεί στη διαδρομή, έμπαιναν στην πορεία. Η οργή για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία βγήκε στο δρόμο και απαίτησε με αυτοπεποίθεση και ενθουσιασμό μαζικές προσλήψες και λεφτά για την υγεία, αλλά και κλιμάκωση για να τα κερδίσουμε!
Η 6 Οκτώβρη έστειλε εκωφαντικά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις και πάνω απο όλα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Έσπασε το μονότονο ρεφραίν της απογοήτευσης και της μιζέριας. Η αντίσταση και οι αγώνες είναι εδώ και ανοίγουν την πραγματική ελπίδα, για να τα αλλάξουμε όλα στα νοσοκομεία, αλλά και στην κοινωνία συνολικά. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ανταποκρίθηκαν όταν διαπίστωσαν ότι ανοίγει βήμα πραγματικής κλιμάκωσης του αγώνα για να αλλάξουμε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.
Η οργάνωση απο τα κάτω παίζει κρίσιμο ρόλο. Όπου δεν μείναμε στις τυπικές ανακοινώσεις των φαξ ή των μαιλ, αλλά στοιχειωδώς οργανώθηκαν βήματα (συσκέψεις επιτροπών αγώνα, ενημέρωσης, συζήτησης, συνέλευσης και περιφρούρησης της απεργίας), οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ανταποκρίθηκαν.
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, έχει αναγκαστεί να υπόσχεται ξανά και ξανά προσλήψεις, αλλά την ίδια ώρα συνάδελφοί μας και συναδελφισσές μας επικουρικοί και εργολαβικοί εργαζόμενοι απολύονται ή μένουν απλήρωτοι. Μόνο αν ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία και κλιμακώσουμε αγωνιστικά, θα αναγκάσουμε σε πραγματική υποχώρηση τον υπ.υγείας, την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτηματά μας. Να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.
Η 6 Οκτώβρη ανοίγει αυτή την προοπτική. Οι υγειονομικοί του συντονιστικού νοσοκομείων διεκδικούν απο τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε κλιμάκωση απεργιακή, με νέα 48ωρη απεργία. Όλα αυτά χρειάζεται να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία.
Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τον επόμενο απεργιακό σταθμό για το καραβάνι σωτηρίας του ΕΣΥ, στις 3 Νοέμβρη στην Πάτρα.
Το συντονιστικό έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να πετύχουν τα αγωνιστικά βήματα, που έβαλαν τα συνδικάτα της υγείας. Η οργάνωση απο τα κάτω στα νοσοκομεία αποδείχτηκε ξανά και ξανά ο κρίσιμος κρίκος. Να μην μείνει κανένα νοσοκομείο, κανένας υγειονομικός που δεν θα είναι συνδεδεμένος με το οριζόντιο δίκτυο απο τα κάτω του συντονιστικού.

Ελάτε όλοι και όλες στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ στις 21 Οκτώβρη 7μμ στο αμφιθέατρο του Αγ.Σάββα για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την αγωνιστική συνέχεια.


No comments: