6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, June 14, 2016

ΑΔΕΔΥ:Συμπαράσταση στον συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 15 Ιουνίου 2016, δικάζεται ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγμένος με τη «Ανταρσία στα Χανιά», έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη, Βολουδάκη Στυλιανού.
Ο συνάδελφος, κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.
Εκείνη την περίοδο, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε συγκροτήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, καλλιεργώντας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κλίμα βίας με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.
Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα προχωρώντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, σε μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον Σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.
Απαιτούμε:
  • να σταματήσει να λειτουργεί η βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.
  • την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου από κάθε κατηγορία.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

No comments: