6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 27, 2016

1 ΙΟΥΛΗ- ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Να καταργηθεί η κατάπτυστη απόφαση του ΟΜΕΔ για τη ΣΣΕ ΟΣΝΙΕ-ΣΕΚ που προβλέπει αναδρομικές μειώσεις μισθών!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 6/6 εκδόθηκε η διαιτητική απόφαση της πενταμελούς επιτροπής του ΟΜΕΔ για τη Συλλογική σύμβαση Εργασίας της ΟΣΝΙΕ με τον ΣΕΚ (μεγάλες κλινικές). Η διαιτητική απόφαση αποτελεί ουσιαστικά αποδοχή των αξιώσεων της εργοδοτικής πλευράς και περιλαμβάνει μείωση 0.5% σε όλους τους Βασικούς Μισθούς για όλες τις ειδικότητες και κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2015!!! Επίσης, συντηρεί το διαχωρισμό παλαιών και νέων εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικό βασικό για τους νέους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του 5ημέρου, αφού αναφέρει ότι οι 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας μπορούν να κατανεμηθούν σε 5 ή 6 μέρες κατόπιν συμφωνίας εργοδότη- εργαζόμενου.
Η σημερινή πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ έχει μεγάλη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Με τη σύμβαση που υπέγραψε το 2012 άνοιξε το δρόμο για το διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζόμενων και το επίδομα εξομάλυνσης ήταν από τότε ξεκάθαρο ότι είναι εύκολος στόχος για νέες περικοπές. Αλλά οι ευθύνες της δε σταματούν εκεί. Έχει ευθύνη και γιατί διαπραγματεύτηκε τη ΣΣΕ πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να οργανώσει κινητοποιήσεις που θα μπορούσαν να πιέσουν τόσο την εργοδοσία, όσο και τον ίδιο τον ΟΜΕΔ.
Η απόφαση του ΟΜΕΔ για αναδρομικές μειώσεις μισθών είναι πρωτοφανής και αναδεικνύει το ρόλο του ΟΜΕΔ ως εκπροσώπου των συμφερόντων της εργοδοτικής πλευράς. Ο οργανισμός ζητά από εμάς τους εργαζόμενους να επιστρέψουμε χρήματα στους καημένους τους εργοδότες μας που αυξάνουν τον κύκλο εργασιών τους συνεχώς μέσα στην κρίση και καταγράφουν κάθε χρόνο κέρδη!!! Φυσικά η στάση του ΟΜΕΔ είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης που ετοιμάζει σε συνεργασία με τους “εταίρους” νέα επίθεση στους εργαζόμενους το φθινόπωρο στα εργασιακά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τις ομαδικές απολύσεις, το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Η σύγκρουση από τη μεριά των εργαζόμενων ενάντια στις και την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Οι Λιμενεργάτες  συνεχίζουν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες παραπάνω από είκοσι μέρες, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μπαίνουν στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με στάσεις εργασίας και απεργία και στις συγκοινωνίες συνεχίζουν το απεργιακό τους πρόγραμμα. Στον κλάδο μας οι εργαζόμενοι στα κεντρικά εργαστήρια της Euromedica πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά. Τώρα είναι περισσότερο από ποτέ εμφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς διαγραφή του χρέους, ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε. που βρίσκεται αντιμέτωπη με το Brexit τον απεργιακό ξεσηκωμό στην Γαλλία και την στροφή αριστερά στην Ισπανία. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να τα οργανώσουν και να κάνουν πράξη τα παραπάνω.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για να διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, χωρίς μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων, στα επίπεδα της ΣΣΕ του 2009-11. Να οργανώσουμε την απεργία της 1ης Ιουλίου από τα πρωτοβάθμια σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά ως την πρώτη απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Να δείξουμε τη δύναμή μας!

Την ημέρα της απεργίας προτείνουμε να οργανωθούν απεργιακές φρουρές και μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη των εργαζομένων και των σωματείων, κλαδικών και επιχειρησιακών, με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Με συντονισμένο αγώνα διαρκείας μπορούμε να νικήσουμε!

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων

No comments: