6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 16, 2016

ΘΡΙΑΣΙΟ: 16-17 ΙΟΥΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στις εκλογές για νέο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων
Στηρίζουμε Ψηφίζουμε: Α.ΚΙ.Δ.Α.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Οι εκλογές για το νέο ΔΣ του σωματείου μας γίνονται σε κρίσιμες συνθήκες. Η σύγκρουση από τη μεριά των εργαζόμενων ενάντια σε περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις και την πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συνεχίζει και κλιμακώνεται.
Στις 8 Ιούνη χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, λιμενεργάτες και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες βρέθηκαν στους δρόμους. Έξω απο το υπ.υγείας έγινε μια απο τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις υγειονομικών, δείχνοντας με ποιό τρόπο, κλιμακώνοντας μπορεί να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση.
Στις 22 Ιούνη είναι το επόμενο μεγάλο απεργιακό βήμα, για να στηρίξουμε την σύγκρουση με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα μνημόνια που συνεχίζονται. Εκείνη την μέρα οι Λιμενεργάτες συνεχίζουν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εδώ και δύο βδομάδες. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μπαίνουν στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με στάσεις εργασίας και απεργία στις 22 Ιούνη και συγκέντρωση στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι συγκοινωνίες συνεχίζουν το απεργιακό τους πρόγραμμα και προγραμματίζουν απεργία και συγκέντρωση μαζί με το ΟΣΕ έξω από το ΤΑΙΠΕΔ. Στις 22 Ιούνη ξεκινάει το συνέδριο των δασκάλων με μαζική κινητοποίηση των αναπληρωτών, προσπαθώντας να βγάλουν από το συνέδριο απόφαση για απεργία διαρκείας από Σεπτέμβρη. ΟΙ εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν προκηρύξει απεργία από 20 έως τις 25 Ιούνη. Στις 22 Ιούνη το απόγευμα μαζικοί φορείς, συνδικάτα και δημοτικές κινήσεις οργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
Η μάχη κλιμακώνεται και η δυνατότητα να γίνει και εδώ της Γαλλίας είναι μπροστά μας.
Μπορούμε να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας υγείας και όλες τις μνημονιακές επιθέσεις.Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά ο κόσμος της εργασίας! Απεργιακές επιτροπές παντού! Με οργάνωση από τα κάτω και επίμονους αγώνες ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Σας καλούμε να δυναμώσουμε αυτή την προοπτική και στο σωματείο μας.
Καταρχήν με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές για πιο δυνατό σωματείο και για να αναδείξουμε έναν πιο αγωνιστικό συσχετισμό στο νέο ΔΣ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να ζωντανέψουμε τις κινηματικές διαδικασίες, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα, με τακτικές συνελεύσεις και κινηματικές πρωτοβουλίες. Να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους εντός κι εκτός νοσοκομείων με απεργίες και συγκεντρώσεις και να παλέψουμε για
  • Χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασιακής σχέσης (συμβασιούχοι, επικουρικοί, μπλοκάκια)
  • Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλον τον πληθυσμό (ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ) στο δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν φάρμακα και παροχές. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Κάλυψη των υγειονομικών αναγκών τους από το ΕΣΥ με προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση.

Στις εκλογές για το ΔΣ του σωματείου το Νυστέρι συμμετέχει και στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Α.ΚΙ.Δ.Α. με τους υποψήφιους: Αλεξανδρίδου Μαρία
                                                                            Βαλαλά Δημήτρη

Σας καλούμε να στηρίξετε την Α.ΚΙ.ΔΑ και να κάνουμε πράξη το καλεσμά της:

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ,

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ.


No comments: