6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 6, 2016

ΕΝΙΘ 9 ΙΟΥΝΗ: Στηρίζουμε Ψηφίζουμε ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΥΣΤΕΡΙ - ΚΑΡΦΙ































9 ΙΟΥΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ για νέο ΔΣ ΕΝΙΘ
Στηρίζουμε Ψηφίζουμε

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΥΣΤΕΡΙ - ΚΑΡΦΙ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Οι εκλογές της ΕΝΙΘ γίνονται μία μέρα μετά την πανυγειονομική απεργία της 8ης Ιούνη, η οποία μαζί με την απεργία δασκάλων καθηγητών, την πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο, τις απεργίες στις συγκοινωνίες και στα λιμάνια θα είναι μία μίνι πανεργατική απεργία. Οι απεργιακοί αγώνες συνεχίζουν μερικές μόνο μέρες από την αιφνιδιαστική ψήφιση απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, της φορολογικής επιδρομής, του διαβόητου “κόφτη” και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους δανειστές…
Οι αντιστάσεις απέναντι στα νέα μνημόνια δεν σταματούν και αποτελούν συνέχεια των 27 χιλιάδων κινητοποιήσεων των τελευταίων 6 χρόνων, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Γαλλίας και του Βελγίου, δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση και σε συνδυασμό με το δημοψήφισμα της Βρετανίας δημιουργούν πανικό σε όλα επιτελεία της ΕΕ και των θεσμών.
Όλη την προηγούμενη περίοδο χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην υγεία έδωσαν σκληρούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Με αυτούς τους αγώνες κερδίσαμε την παράταση των συμβάσεων για τους επικουρικούς, έτσι πληρώθηκαν οι εφημερίες με το κίνημα των επισχέσεων της άνοιξης του 2015, με τον ίδιο τρόπο κερδίσαμε τη μάχη του δημοψηφίσματος. Ταυτόχρονα οι νοσοκομειακοί γιατροί βρεθήκαμε σε όλες τις μεγάλες πανεργατικές κινητοποιήσεις, αλλά και στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Μπορούμε να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας υγείας και όλες τις μνημονιακές επιθέσεις.
Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά ο κόσμος της εργασίας! Απεργιακές επιτροπές παντού! Να γίνει της Γαλλίας!
Με οργάνωση από τα κάτω και επίμονους αγώνες ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Σας καλούμε να δυναμώσουμε αυτή την προοπτική και στην ΕΝΙΘ. Καταρχήν με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές για πιο δυνατό ΔΣ και πιο δυνατή ΕΝΙΘ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να ζωντανέψουμε τις κινηματικές διαδικασίες σε κάθε νοσοκομείο, κέντρο υγείας και ΠΕΔΥ της πόλης, με ανασυγκρότηση των νοσοκομειακών επιτροπών, με τακτικές γενικές συνελεύσεις και κινηματικές πρωτοβουλίες. Να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους εντός κι εκτός νοσοκομείων με απεργίες και συγκεντρώσεις και να παλέψουμε για
  • Χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Μαζικές προσλήψεις επιμελητών. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασιακής σχέσης (συμβασιούχοι, επικουρικοί, μπλοκάκια)
  • Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλον τον πληθυσμό (ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ) στο δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν φάρμακα και παροχές.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Κάλυψη των υγειονομικών αναγκών τους από το ΕΣΥ με προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση. Έξω οι φασίστες από τα νοσοκομεία.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονιακών μέτρων.
  • Διαγραφή του χρέους, έξοδο από ΕΕ, κρατικοποίηση τραπεζών, εργατικό έλεγχο παντού.
Στις εκλογές για ΔΣ της ΕΝΙΘ στις 9 Ιούνη το Νυστέρι συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΥΣΤΕΡΙ – ΚΑΡΦΙ, μαζί με συναδέλφους της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και θα επιμείνει στην προσπάθεια για συγκρότηση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΕΚΑ) και στη Θεσσαλονίκη.

Υποψήφιοι που στηρίζει το ΝΥΣΤΕΡΙ
  • Καλπακίδης Πούλιος (ειδικευόμενος ΨΝΘ)

  • Κούτρας Γιάννης (επικουρικός ΠΕΔΥ Τούμπας)

No comments: