6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 6, 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/6, 6μμ ΕΚΑ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ




ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΣΧΟΛΕΙΑ - ΛΙΜΑΝΙΑ -

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΙΟΥΝΗ
Υπ. Υγείας, 11πμ – ΗΣΑΠ Αθηνάς, 12 μες – Προπύλαια, 12.30μμ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δευτέρα 13 Ιούνη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας  (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου)
Σε πανεργατική απεργία εξελίσσεται η απεργιακή κινητοποίηση ολόκληρων κλάδων την Τετάρτη 8 Ιούνη. Τα νοσοκομεία προχωράνε σε 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας στις 11 πμ. με κεντρικό αίτημα τις προσλήψεις στα ρημαγμένα νοσοκομεία.
Οι εκπαιδευτικοί, απεργούν την ίδια μέρα για να μην απολυθούν οι αναπληρωτές, για να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις στα σχολεία και συγκεντρώνονται στις 12.30μμ στα Προπύλαια. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν στάση εργασίας, και συγκεντρώνονται στα κεντρικά της ΣΤΑΣΥ στην Αθηνάς στις 12 το μεσημέρι. Και η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο με στάση εργασίας 11πμ έως λήξη βάρδιας να απεργήσουν και να συμμετέχουν σε όλα τα απεργιακά συλλαλητήρια εκείνης της ημέρας.

Η σύγκρουση από τη μεριά των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να απέφυγε τη μεγάλη σύγκρουση για το ασφαλιστικό με τα κοινοβουλευτικά τρικ των ψηφοφοριών στη βουλή μέσα στις γιορτές, Σαββατοκύριακα και κατεπείγοντα, αλλά η σύγκρουση δεν έχει σταματήσει. Αντίθετα η μάχη κλιμακώνεται και η δυνατότητα να γίνει και εδώ της Γαλλίας είναι μπροστά μας.
Πίσω από τη κυβερνητική προπαγάνδα, που θυμίζει απελπιστικά του Σαμαροβενιζέλους, ότι τάχα τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχονται τα χρήματα και η χαλάρωση η πραγματικότητα είναι ότι ο Ιούνης έχει ατζέντα κρίσης και περισσότερων αντεργατικών επιθέσεων. Τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση των βάρβαρων πολυνομοσχέδιων για το ασφαλιστικό και τον «κόφτη».
Γι’ αυτό και η εργατική σύγκρουση δεν τελειώνει στις 8 Ιούνη. Οι λιμενεργάτες συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στο ξεπούλημα. Με καθημερινές περιφρουρήσεις και νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 10 Ιούνη που θα γίνει νέα συνέλευση μετόχων του ΟΛΠ στο χρηματιστήριο Αθηνών.  
Οι συγκοινωνίες ξεκινάνε ένα δεκαπενθήμερο πρόγραμμα με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Στον ΟΣΕ από τις 10 Ιούνη ξεκινάνε απεργίες που θα κλιμακωθούν στις 22 Ιούνη που ανοίγουν οι δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση. Στις 9 Ιούνη οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ έχουν 24ωρη απεργία για να πετάξουν έξω τους Ιταλούς «επενδυτές» που έρχονται για να αγοράσουν. Και στο απεργιακό μέτωπο μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο Άθενς Λήδρα με επίσχεση εργασίας και περιφρούρηση του ξενοδοχείου, οι εργαζόμενοι στη Γιουρομέντικα, κλπ.
Την Πέμπτη 9 Ιούνη υπάρχει μαζική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας στις 5μμ, με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ και μια σειρά από σωματεία διεκδικώντας από τον Δήμο της Αθήνας να ανοίξει τους κλειστούς χώρους για φιλοξενία των προσφύγων σε ανθρώπινες δομές, να  γραφτούν τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, και να ανοίξουν τα νοσοκομεία.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποτελεί άμεση προτεραιότητα η στήριξη και η διεύρυνση των απεργιών που κοντράρουν τις επιθέσεις της κυβέρνησης εδώ και τώρα. Γι’ αυτό ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια προχωράει σε συνέλευση την Δευτέρα 13 Ιούνη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την στήριξη των απεργιακών μαχών της εργατική τάξης, για να σπάσουμε τα μνημόνια.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. 


No comments: