6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, November 20, 2013

29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 12μεσ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ


Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νοτιανατολική Λακωνία: Υπερασπιζόμαστε την Yγεία μας , την Κοινωνία μας , τη Ζωή μας
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ που το Νοσοκομείο Μολάων αργοσβήνει λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης

Το Κέντρο Υγείας Νεάπολης υπολειτουργεί

9 περιφερειακά ιατρεία (Απιδιάς, Νιάτων, Αγ. Δημητρίου, Δαιμονιάς, Συκιάς, Κυπαρισσίου, Κάμπου, Ελίκας και Αγίου Νικολάου Βοιών) είναι χωρίς γιατρό.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ να υποβαθμίσει ή να βάλει λουκέτα στα Επαρχιακά Νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ και στα Κέντρα Υγείας.Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά για να βρούνε – αν προλάβουν- την υγειά τους. Το οικονομικό κόστος μεγάλο, το κόστος του κινδύνου απώλειας ζωών ανυπολόγιστο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ νέες περικοπές στην περίθαλψη και νέα χαράτσια

· Κόβει 2,66 δισεκ. από την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη

· Εκ των οποίων 300 εκατ. περικόπτονται από τα Νοσοκομεία.

· 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο, 1 ευρώ για κάθε συνταγή, φάρμακα και απαραίτητες εξετάσεις βρίσκονται εκτός κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα τις πληρώνουμε από την τσέπη μας.


ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ θα βρεθούμε εκτός του συστήματος υγείας

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας «το κράτος δεν μπορεί να παρέχει σε όλους τους πολίτες υπηρεσίες υγείας». Το κράτος όμως μπορεί να χρηματοδοτεί τους τραπεζίτες, φορτώνοντας στην καμπούρα μας 337,70 δισεκ. που τους έχει με διάφορες μορφές χαρίσει και τα εξαργυρώνει με τις ζωές μας.

Αυτή τη μάχη δεν μπορούμε να την δώσουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με άλλα Νοσοκομεία, Επιτροπές Πολιτών από όλη την Ελλάδα, αγρότες, άνεργους, φοιτητές, μικροεπαγγελματίες και άλλους εργαζόμενους

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 12.00

No comments: