6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, November 11, 2013

ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ  ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση απομονωμένη κοινωνικά και πολιτικά, αγκαλιά με τον αυταρχισμό και την καταστολή, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προχωρά στην τιμωρητική αργία για τους απεργούς των πανεπιστημίων που αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι και να αυτό-απογραφούν και συνεχίζουν την απεργία τους για 10η βδομάδα.

Σήμερα επιδόθηκε η πρώτη παραπομπή σε αυτοδίκαιη αργία σε απεργό διοικητική υπάλληλο από το Πανεπιστήμιο Αθήνας που αρνήθηκε να αυτό-απογραφεί κατά τη διάρκεια της απεργίας, 278 εργαζόμενοι στις επόμενες ώρες θα παραλάβουν από δικαστικό κλητήρα ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται πως τίθενται σε αργία για παράβαση καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και μη απογραφή. 

 Η κυβέρνηση των ΜΑΤ και των επιστρατεύσεων ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία. 278 εργαζόμενοι διώκονται πολιτικά γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που καλούσε απεργούς να ασκήσουν διοικητικά καθήκοντα. 

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, πρωτοβάθμιο συνδικάτο, ομοσπονδία, συνδικαλιστική παράταξη να πάρει θέση και να σταθεί ενεργητικά στο πλευρό των απεργών

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ αλλά και όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του δημοσίου να απαντήσουν στην κυβερνητική πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και των αγωνιστών με παν δημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Την Πέμπτη 14/11 δίνουμε την πρώτη μαζική ενωτική απεργιακή απάντηση στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών των πανεπιστημίων, της ΕΡΤ, των σχολικών φυλάκων, των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, των καθαριστριών του υπ.ανάπτυξης. Όλοι μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30μεσ στα προπύλαια.  

Νυστέρι 11/11/2013

No comments: