6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, November 21, 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12ΜΕΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

21/11/2013

29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00 ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ



Ο δεύτερος γύρος κλεισιμάτων - συγχωνεύσεων νοσοκομείων είναι προ των πυλών με τα νοσοκομεία της επαρχίας να μπαίνουν αυτή τη φορά στο στόχο του «δοξαστέου» -κατα τον ίδιο- υπουργού υγείας, της πολιτικής Τρόικας, ΕΕ, ΔΝΤ. Δεκάδες νοσοκομεία (ο αρχικός στόχος αφορούσε 40) ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το δρόμο της Πολυκλινικής- του Δ. Αττικής- του Α. Φλέμιγκ κλπ
Ταυτόχρονα την εικόνα της επίθεσης στην υγεία συμπληρώνει η διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας, το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας. Ο αριθμός των συναδέλφων μας που θα βρεθούν σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα υπολογίζεται σε 10.000 –ενώ υπό απόλυση θα βρεθούν πάνω από 3.000. Ο ΕΟΠΥΥ μεταμορφώνεται σε αγοραστή, μη πάροχο αγοραστή υπηρεσιών υγείας κλεινοντας το δρόμο για την υγεία στους ασθενείς και ανοίγοντας τον στα αρπακτικά της αγοράς. 
Στο πλαίσιο αυτό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχέδια για ιδιωτικοποίηση των Κ.Υ. με παράδοση τους για χρήση σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά και των εργαστηρίων των νοσοκομείων με συγκεκριμένα ονόματα της αγοράς να ετοιμάζονται για αλλο ένα μεγάλο φαγοπότι. Την εικόνα συμπληρώνει το κλείσιμο των 3 ψυχιατρίων (ΨΝΑ- ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ- ΨΝΘ) που αφηνει εκατοντάδες ασθενείς στην τύχη τους και τους εργαζόμενους στο δρόμο της απόλυσης. 
Ενω τέλος τα νοσοκομεία που (μέχρι νεοτέρας) γλιτώνουν το κλείσιμο έχουν να αντιμετωπίσουν έναν νέο γύρο περικοπών. 300 εκ ευρώ λιγότερα θα λάβουν τα νοσοκομεία για το 2014 και 370 εκ λιγότερη προβλέπεται η φαρμακευτική δαπάνη, όταν η δουλειά σε αυτά έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ως συνέπεια του κλεισίματος νοσοκομείων και του περιορισμού των νοσοκομειακών κλινων. Ράντζα, κλειστά κρεβατια και αναμονή για τους ασθενεις, απλήρωτη υπερεργασία και φόβος διαθεσημότητας για τους εργαζόμενους και νέα υπερκέρδη για τους ιδιώτες της υγείας. 
Ταυτόχρονα για επικοινωνιακούς λόγους ιδρύουν στο Δ. Αττικής και πιθανότατα στην Πολυκλινική Παθολογικά «τμήματα χρόνιων πασχόντων» - πεθαμενατζίδικα χωρίς καμιά ασφάλεια για τους ασθενείς, πρόχειρα και όπως όπως με αναγκαστική μετακίνηση προσωπικού με στόχο να κουκουλώσουν τα ράντζα.
Τα χαράτσια των 25 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή, έρχονται να προστεθούν στο 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλεια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 2,5 εκ εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό. Γι’αυτό και ο Γεωργιάδης με την επικοινωνιακή, γκεμπελικού τύπου, κάλυψη των ΜΜΕ εξαπολύει ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς συνολικά στα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Τον δρόμο τον δείχνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και τα Πανεπιστήμια. Φοβούνται τους αγώνες μας γι’αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε την αντίσταση στη ΒΙΑ της βάρβαρης πολιτικής τους! Στις 29 Νοέμβρη πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των νοσοκομείων απο την επαρχία και των νοσοκομειακών γιατρών και μαζικά να απεργήσουμε και να περικυκλώσουμε το υπουργείο υγείας. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές αγώνα, περιοδείες, συγκεντρώσεις οργανώνουμε την περιφρούρηση της απεργίας και διαδηλώνουμε.
Το συντονιστικό νοσοκομείων της Αττικής και τα πρωτοβάθμια σωματεία που συντονίζονται και κινητοποιούνται από τα κάτω, κόντρα στην διαλυτική αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία και αυτής της απεργίακης κινηοποίησης αλλά και για τη συνέχεια.
Συνεχίζουμε τη μάχη για:
Να επαναλειτουργήσουν τα 8 κλειστά ή συρρικνωμένα νοσοκομεία
• Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα νοσοκομεία που οδηγούνται σε περαιτέρω ασφυξία και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία
• Να αποσυρθεί το απάνθρωπο χαράτσι των 25 ευρώ και να μην περάσει ο νέος γύρος κλεισιμάτων και απολύσεων στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.
• Την κλιμάκωση των αγώνων με συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και κλιμάκωση με απεργία διαρκείας.
Προτείνουμε με βάση τη συζήτηση στο συνέλευση του συντονιστικού τη Δευτέρα 18/11: 
Την οργάνωση γενικών συνελεύσεων και τη μαζική συμμετοχή των νοσοκομείων στις 29 Νοέμβρη στην Πανελλαδική- Πανυγειονομική απεργίακή κινητοποίηση και διαδήλωση, με περιοδείες, συζητήσεις του συντονιστικού στα νοσοκομεία και τυπώνοντας αφίσα και προκήρυξη. Συγκέντρωση στις 12.00 στο υπ.Υγείας.
Την προσπάθεια σε κάθε νοσοκομείο, να φτιαχτούν επιτροπές αγώνα για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και την στήριξη των πρωτοβουλιών μας.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (http://syntonismosygeia.blogspot.gr)

No comments: