6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, October 7, 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ...ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

                                                                                                                 Αθήνα, 5/10/2013 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ -ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ - ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ!

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΏ!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το μέτωπο με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την τροϊκανή συμμορία Γεωργιάδη – Μητσοτάκη παραμένει ανοιχτό. Είναι προφανές ότι από την επιδρομή αυτής της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης δεν θα γλιτώσει κανείς, ούτε οι υγειονομικοί των «μεγάλων» νοσοκομείων, ούτε οι ασθενείς.
Ήδη η υποχρηματοδοτηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μια σειρά νοσοκομεία σε κραχ, κάνοντας καθημερινή άνιση μάχη την αναγκαία λειτουργία τους
Τα χαράτσια των 25 ευρώ έρχονται να προστεθούν στα 5 ευρώ για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλεια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία.
Η δραματική έλλειψη προσωπικού οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασιας αυτών που απομένουν, στην επικίνδυνη χειροτέρευση των συνθηκών για εργαζόμενους και ασθενείς.
Κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει αλώβητο, καθώς όλα βρίσκονται σε καθεστώς μνημονιακής αξιολόγησης. Δυνητικά είμαστε όλοι σε διαθεσιμότητα, αφού η λυσσαλέα επίθεση στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν πρόκειται να σταματήσει, ενώ το σχέδιο για κατάργηση δέκα χιλιάδων νοσοκομειακών κλινών και αντίστοιχων οργανικών θέσεων είναι «προαπαιτούμενο» για κάθε νέο δάνειο.
Άμεσα μπαίνει στο στόχο και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο ΕΟΠΥΥ τα κέντρα υγείας κλπ.
Το δημοσιονομικό σφαγείο του ΔΝΤ και της Ε.Ε., η χρεομηχανή και οι τοκογλύφοι δανειστές, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βιάζονται να αρπάξουν τα φιλέτα της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων θέλουν να βαθύνουν την βάρβαρη επίθεσή τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το απεργιακό κύμα του Σεπτέμβρη, με αιχμή τους καθηγητές, τα πανεπιστήμια και τα υπουργεία και κορύφωση την μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει οργανώσει το δημόσιο από τη μεταπολίτευση στις 18 Σεπτέμβρη, κόντραρε σκληρά την επίθεση της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή κλιμακώθηκε η σύγκρουση και από το αντιφασιστικό κίνημα μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν από την πρώτη μέρα σε όλη την Ελλάδα για να τσακιστούν οι δολοφονικές ναζιστικές συμμορίες της χρυσής αυγής και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και συνεργάτες τους σε αστυνομία και κυβέρνηση.
Χρειάζεται να πιάσουμε το νήμα του αγώνα ξανά, το δρόμο το δείχνουν οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια που συνεχίζουν τις πενθήμερες απεργίες για 5η βδομάδα. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, που η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα τελειώσει γρήγορα μαζί τους, αλλά είναι εδώ και συνεχίζουν για τέταρτο μήνα την κατάληψή τους!
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό.
Έχουμε την εμπειρία ενός αγωνιστικού διμήνου στα νοσοκομεία με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στο υπουργείο υγείας, συναυλίες-κινητοποιήσεις συμπαράστασης στα νοσοκομεία, τοπικούς συντονισμούς με συνδικάτα και φορείς στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και μεγάλες προσπάθειες να απλώσουμε την απεργία διαρκείας των άλλων κλάδων (καθηγητές- πανεπιστήμια- ασφαλιστικά ταμεία, κατάληψη ΕΡΤ) και στα νοσοκομεία κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις δυνάμεις της ηττοπάθειας.
Σε όλες αυτές τις μάχες τα νοσοκομεία βρέθηκαν, με δύναμη στήριξης το συντονιστικό νοσοκομείων της Αττικής και τα πρωτοβάθμια σωματεία που συντονίζονταν και κινητοποιούνταν από τα κάτω, κόντρα στην διαλυτική αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ.
Παραμένει βασικός στόχος και μονόδρομος πραγματικής σύγκρουσης με την βαρβαρότητα που προωθεί η κυβέρνηση, η κλιμάκωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με συνεχόμενες κινητοποιήσεις και απεργιακή κλιμάκωση άμεσα.

Συνεχίζουμε τη μάχη για:
  • να επαναλειτουργήσουν τα 8 κλειστά ή συρρικνωμένα νοσοκομεία
  • να επαναπροσληφθούν οι 1665 συνάδελφοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα,
  • να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα νοσοκομεία που οδηγούνται σε ασφυξία
  • να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία
  • να αποσυρθεί το απάνθρωπο χαράτσι των 25 ευρώ
  • να μην περάσει ο νέος γύρος κλεισιμάτων και απολύσεων στα νοσοκομεία και του ΕΟΠΠΥ
Όλα αυτά συζητήθηκαν στη σύσκεψη του συντονιστικού την Τετάρτη 2/10 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα και αποφασίστηκε να προταθούν τα εξής:
Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις για την εβδομάδα 7 έως 11 Οκτωβρίου.
  • Παλεύουμε ενάντια στα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ. Προχωράμε αυτή την βδομάδα σε συνεργασία και με την ΕΙΝΑΠ σε συγκεντρώσεις - καταλήψεις των ταμείων στα νοσοκομεία.
  • Αξιοποιούμε τις παραπάνω δράσεις για περιοδεία των συναδέλφων/ισσων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για ενημέρωση και ξεσηκωμό στα μεγάλα νοσοκομεία.
  • Την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, στάση εργασίας (7 - 11 π.μ.) και συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
  • Καλούμε την Τετάρτη 16/10 απεργιακή κινητοποίηση, συγκέντρωση 12:00 στο υπουργείο υγείας.
  • Εντείνουμε την προσπάθεια σε κάθε νοσοκομείο να φτιαχτούν επιτροπές αγώνα για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και την στήριξη των πρωτοβουλιών μας
  • Καλούμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σωματείο, επιτροπή αγώνα, συνδικαλιστή, απλό υγειονομικό να συμμετέχει στην ανοιχτή συνέλευση του συντονιστικού την Παρασκευή 18/10, 18:00 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
τηλ. Επικοινωνίας 6945677808                                                                                  

No comments: