6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 8, 2013

ΝΥΣΤΕΡΙ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΥΣΤΕΡΙ,  8/102013


25 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Εμπρός για απεργιακό αγώνα διαρκείας και στα νοσοκομεία


Ο ακροδεξιός υπουργός υγείας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο γύρο απολύσεων, μετά τους 1665 Υγειονομικούς που έβγαλε στη διαθεσιμότητα – απόλυση και βάζει στόχο, μετά το λουκέτο που έβαλε σε 8 νοσοκομεία , για νέο κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών και δομών της πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης . 
Ταυτόχρονα η απόφαση του, να επιβάλει από 1η Γενάρη του 2014, το χαράτσι των 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, την ώρα που με επίσημα στοιχεία οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια και δεν έχουν πρόσβαση ούτε στις στοιχειώδης δημόσιες υπηρεσίες υγείας, αποδεικνύει πόσο μακριά θέλουν να φτάσουν την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης..
Δίπλα στα κλειστά νοσοκομεία, τα καταργημένα κρεβάτια, κλινικές και τμήματα, τα ακριβοπληρωμένα κλειστά νοσήλεια, φάρμακα και εξετάσεις, τους εκατοντάδες απολυμένους υγειονομικούς, τις βαθιές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, που οδηγούνε με μαθηματική ακρίβεια σε αναστολή λειτουργίας πολλά νοσοκομεία, το 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, έρχονται να προστεθούν και τα χαράτσια των 25ευρω για εισαγωγή. 
Η κυβέρνηση και ο Γεωργιαδης, όχι μόνο κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση εκατομμυρίων εργαζόμενων και των οικογενειών τους στην δημόσια περίθαλψη και υγεία, αλλά σπρώχνουν και την λογική του νοσοκομείου επιχείρηση, που λειτουργεί με ιδιωτικό οικονομικά κριτήρια και βασικό στόχο θα έχει, το πως θα ξεζουμίζει τους ασθενείς και θα βγάζει κέρδη. Βαφτίζοντας μάλιστα με θράσος αυτή την πολιτική, κοινωνική αλληλεγγύη.
Δεν θα αφήσουμε να περάσει η λογική της αγοράς στην υγεία, αλλά και η συνολική επίθεση κατεδάφισης του δημόσιου νοσοκομείου. Οι υγειονομικοί θα αγωνιστούμε να την σπάσουμε στην πράξη. Θα υπερασπίσουμε ότι η υγεία, περίθαλψη και νοσηλεία θα συνεχίσει να είναι δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο, μετανάστη, ανασφάλιστο και άνεργο και υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να την εξασφαλίζει δωρεάν και σύμφωνα με τις ανάγκες μας κάθε φορά. 
Λεφτά για τους ανασφάλιστους, τα ταμεία και τα νοσοκομεία ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αν βάλουμε χέρι στα δις ευρω που χαρίζουν απανωτά, κυβέρνηση κ τρόικα στους τραπεζίτες,αν απαγορέψουμε τις απολύσεις στους καπιταληστες που απλώνουν τα λουκέτα, τις απολύσεις και την μαύρη εργασία. Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε δις ευρώ για τόκους και τοκοχρεολύσια στους δανειστές τοκογλύφους, και διαγράψουμε το χρέος.
Τώρα είναι η ώρα, εμείς οι υγειονομικοί να βγούμε μπροστά. Παίρνουμε παράδειγμα από τους συναδέλφους μας, στα πανεπιστήμια που συνεχίζουν για τέταρτη βδομάδα τις πενθήμερες απεργίες, την ΕΡΤ που συνεχίζει την κατάληψη τέσσερις μήνες τώρα, τους εργαζόμενους στο υπουργείο εμπορίου που συνεχίζει την κατάληψη εδώ και ένα μήνα. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στο δρόμο μπορούμε όχι μόνο να πετάξουμε τον Γεωργιάδη στη θάλασσα αλλά μαζί του και όλη την κυβέρνηση. 
Δεν αποδεχόμαστε τα χαράτσια, καλούμε σε συντονισμό συνδικάτα, συλλόγους, φορείς και προχωράμε σε κινητοποιήσεις για να τα σταματήσουμε. Ενάντια σε λουκέτα, απολύσεις και περικοπές ξεδιπλώνουμε, κλιμακώνουμε τον δικό μας απεργιακό σχεδιασμό: 
  • Προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις διεκδικώντας αποφάσεις απεργιακής κλιμάκωσης 
  • Οργανώνουμε σε κάθε νοσοκομείο επιτροπές αγώνα και δυναμώνουμε τον οριζόντιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων στα νοσοκομεία, με στόχο να προχωρήσουμε συντονισμένα σε ένα παρατεταμένο απεργιακό αγώνα διάρκειας 
  • Απαιτούμε από ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να πάψουν να είναι παρατηρητές της διάλυσης της δημόσιας υγείας. Ζητάμε να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και να συντονιστούμε με τις απεργιακές αντιστάσεις που συνεχίζουνε, μέχρι την νίκη. 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10, στάση εργασίας 7 με11πμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9πμ ΠΛ.ΜΑΒΙΛΗ και πορεία στην Βουλή

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10, στάση εργασίας απο 11πμ μέχρι τέλος ωραρίου, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μεσ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

ΝΥΣΤΕΡΙ 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

No comments: