6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 1, 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10, ΠΑΝΖΑΚΥΝΘΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ , 6μμ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ»  
                                  Ζάκυνθος, 27/09/2013
                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθές   26/09/2013 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου συνήλθαν σε  Έκτακτη  Γενική συνέλευση με αφορμή
·  την πιθανή και άμεση κατάργηση των Πρωτοβάθμιων δομών Υγείας σε Πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι στο νησί μας ο Υπουργός Υγείας προτίθεται να βάλει λουκέτο στη μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ  (ΙΚΑ), στο ΚΥ Κατασταρίου και όλα τα Περιφερειακά ιατρεία,   βάζοντας σε καθεστώς κινητικότητας 10 εργαζόμενους του ΙΚΑ και 35 εργαζόμενους (ιατρούς, νοσηλευτές κλπ) του Κ.Υ. που εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιφέρειας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.  
·  Την αδιέξοδη  κατάσταση που  συνεχίζει  επικρατεί στο Νοσοκομείο μας όσο αφορά την στελέχωση και την χρηματοδότηση του , η οποία  το οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια σύντομα σε  πλήρη κατάρευση η τουλάχιστον σε υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας
Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κλείσει τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, με πρόφαση μια νέα μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας.  Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα, έστω και για μία ημέρα, να κλείσει τις Μονάδες στερώντας το δικαίωμα από τους πολίτες της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε Υπηρεσίες Υγείας και ωθώντας τους προς τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη τους, για να έχουν στοιχειώδεις παροχές Υγείας.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο Ζακύνθου, καταδικάζουμε τις τροϊκανές αυτές αποφάσεις και δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία κατάργηση δομής και απόλυση εργαζομένου. 
Πρόγραμμα δράσης :
1.      Παρασκευή 27/9/2013  συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
2.       Δευτέρα 30/09/2013 και Τρίτη 1/10 /2013 κλιμάκια εργαζομένων θα ενημερώνουν ( με αφισοκόλληση και έντυπο υλικό) τους κατοίκους όλων των χωριών για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας
3.      Τετάρτη  και Πέμπτη  2 και 3/10/2013 ενημερώνουμε  σχετικά τους κατοίκους της  πόλης της Ζακύνθου.
4.      Παρασκευή 4/10/2013  το πρωί  κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ  και ΟΕΝΓΕ μαζί με εργαζόμενους επισκέπτονται  τις περιφερειακές  δομές υγείας του νησιού (Κέντρο υγείας, ΕΟΠΥΥ ) και καταλήγουμε σε γενική συνέλευση  των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας στις  1.00 μμ
5.      Η  εβδομαδιαία ενημερωτική καμπάνια των εργαζομένων  θα ολοκληρωθεί το Σάββατο  5/10/2013 το απόγευμα  στις 7.30 μμ   με κεντρική  πανυγειονομική εκδήλωση συζήτηση που οργανώνουμε  στο Μουσικό γυμνάσιο Ζακύνθου.  Καλεσμένοι μας θα είναι εκπρόσωποι συλλόγων καοι σωματίων, το  Εργατικό Κέντρο ,  σύλλογοι ασθενών,    γονέων  και κηδεμόνων, φορείς της Τοπικής  και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης  και ο Βουλευτής Ζακύνθου .
6.      Την Δευτέρα  7/10/13 στις  6.00 μμ οργανώνουμε Πανζακυνθιακή  συγκέντρωση  έξω από την Παλιά Νομαρχία .Θα ακολουθήσει πορεία  και διαδήλωση στην πόλη με κατάληξη το λιμάνι.

                                                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΩΛΑΣ                              ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΕΤΤΑ



No comments: