6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, October 23, 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΛΟΙ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, 10.30πμ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

21/10/2013

6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΛΕΦΤΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ο Γεωργιάδης, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην δεύτερη φάση, των διαθεσιμοτήτων απολύσεων, των κλεισιμάτων και των περικοπών. Η ανακοίνωση της λίστας που τοποθετεί στα νοσοκομεία πλέον τους διαθέσιμους υγειονομικούς στις 11/10/13, ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης τους να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος των επιλογών τους αλλά και της πίεσης των αγώνων μας, που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, βασικός στόχος των οποίων ήταν να μη χάσει κανένας υγειονομικός τη δουλειά του. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καθώς νοσοκομεία οδηγήθηκαν στο κλείσιμο ή υπολειτουργούνε, με αποτέλεσμα την χειροτέρευση των συνθηκών για όλους, ασθενείς και εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία (ατελείωτες ουρές και αναμονή, ράντζα, τρομερή εντατικοποίηση της εργασίας μας, ) ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Άμεσα μπαίνει στο στόχο και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, τα κέντρα υγείας και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία,& τα επαρχιακά νοσοκομεία
Την ίδια ώρα ο νέος προϋπολογισμός για το 2014 έρχεται να κόψει δεκάδες εκατομμύρια στα ήδη πετσοκομμένα κονδύλια για τη δημόσια υγεία και περίθαλψη. Ενώ η υποχρηματοδότηση ακόμα και μέσα στο 2013 οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μια σειρά νοσοκομεία σε οικονομική ασφυξία.
Τα χαράτσια των 25 ευρώ, έρχονται να προστεθούν στα 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία.
Η δραματική έλλειψη προσωπικού κάνει αφόρητες τις συνθήκες εργασίας, οδηγεί στην εντατικοποίηση αυτών που απομένουν και στην επικίνδυνη χειροτέρευση των συνθηκών συνολικά για εργαζόμενους και ασθενείς.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό. Γι’αυτό και ο Γεωργιάδης με την επικοινωνιακή, γκεμπελικού τύπου, κάλυψη των ΜΜΕ εξαπολύει ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Κέρκυρα και συνολικά στα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Φοβούνται τους αγώνες μας γι’αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε την αντίσταση στη ΒΙΑ της βάρβαρης πολιτικής τους! Στις 6 Νοέμβρη μαζικά να απεργήσουμε και να βρεθούμε με τα πανό των σωματείων μας στους δρόμους. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές αγώνα, περιοδείες, συγκεντρώσεις συζητήσεις, οργανώνουμε την περιφρούρηση της απεργίας και διαδηλώνουμε, με όλους τους υπόλοιπους κλάδους που αγωνίζονται, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συνεχίζουν την απεργία διαρκείας, τα υπουργεία, τους καθηγητές, την ΕΡΤ που συνεχίζει την κατάληψή της.
Το συντονιστικό νοσοκομείων της Αττικής και τα πρωτοβάθμια σωματεία που συντονίζονται και κινητοποιούνται από τα κάτω, κόντρα στην διαλυτική αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία αυτής της απεργίας.

Συνεχίζουμε τη μάχη για:
  • Να επαναλειτουργήσουν τα 8 κλειστά ή συρρικνωμένα νοσοκομεία 
  • Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα νοσοκομεία που οδηγούνται σε περαιτέρω ασφυξία 
  • Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία 
  • Να αποσυρθεί το απάνθρωπο χαράτσι των 25 ευρώ 
  • Να μην περάσει ο νέος γύρος κλεισιμάτων και απολύσεων στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ. 
  • Την κλιμάκωση των αγώνων με συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και κλιμάκωση με απεργία διαρκείας. 
Προτείνουμε με βάση τη συζήτηση στο συνέλευση του συντονιστικού την Παρασκευή 18/10:   
  • Την οργάνωση γενικών συνελεύσεων το 10ήμερο 21-30 Οκτωβρίου. 
  • Τη μαζική συμμετοχή των νοσοκομείων στις 6 Νοέμβρη στην Πανεργατική απεργία και διαδήλωση, με περιοδείες, συζητήσεις του συντονιστικού στα νοσοκομεία και τυπώνοντας αφίσα και προκήρυξη. Προσυγκέντρωση στις 10.30πμ στο υπ.Υγείας.
  • Παρέμβαση των σωματείων των νοσοκομείων μας, στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. 
  • Την πάλη ενάντια στα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ με συγκεντρώσεις- κινητοποιήσεις-καταλήψεις των ταμείων στα νοσοκομεία. 
  • Την προσπάθεια σε κάθε νοσοκομείο, να φτιαχτούν επιτροπές αγώνα για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και την στήριξη των πρωτοβουλιών μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

No comments: