6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, March 15, 2013

Ανοίξτε ΤΩΡΑ την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Συνεχίζει να παίρνει ζωές μικρών παιδιών το λουκέτο στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Εγκληματική αποδεικνύεται η επιλογή των υπουργών Λοβέρδου και Λυκουρέτζου και των τροικανών υπευθύνων του υπουργείου Υγείας να κλείσουν και να μην ανοίξουν ξανά την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, με αποτέλεσμα να χαθούν οι ζωές οκτώ παιδιών μέχρι τώρα και να κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά να έχουν την ίδια μοίρα.

Το 8ο παιδί, θύμα αυτής της άθλιας πολιτικής, έχασε τη ζωή του στα τέλη Φλεβάρη, επειδή δεν αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα από το Ωνάσειο στο οποίο πηγαίνουν πλέον αναγκαστικά οι γονείς μετά το λουκέτο στο Αγία Σοφία.
Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το παιδί, θα μπορούσε να είχε σωθεί, εάν λειτουργούσε το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ), το παιδί αποτελεί την όγδοη περίπτωση παιδιού που έπεσε θύμα του εγκληματικού κλεισίματος του κέντρου που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

Ήδη γονείς παιδιών έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος από την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης και την οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας στο Ωνάσειο.

Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ δεν πρέπει να μείνουν μόνο στις καταγγελίες του προβλήματος, χρειάζεται να μπούνε μπροστά, μαζί με το σωματείο εργαζομένων στο Αγ. Σοφία να αναγκάσουν το υπ. Υγείας να δώσει λύση. 
Με κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία,  και των γονιών, θα τους αναγκάσουμε να ξανανοίξουν την κλινική και να πληρώσουν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για το έγκλημα αυτό.


No comments: