6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 25, 2013

28 ΜΑΡΤΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΠ - 17 ΑΠΡΙΛΗ 6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

28/3 - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΠ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

17/4 - 6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ο νέος γύρος σύγκρουσης των εργαζόμενων στα νοσοκομεία με την τροικανή κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ  κλιμακώνεται. Οι γιατροί αλλά και οι υπόλοιποι υγειονομικοί σε Αθήνα και επαρχία παλεύουν με επισχέσεις εργασίας και απεργίες ενάντια στην απλήρωτη εργασία, απαιτούν το αυτονόητο, να πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες που παραμένουν απλήρωτες.
Στο Αττικό ξεσηκώνονται ενάντια στα ράντζα και την δραματική έλλειψη προσωπικού. Στο Πατησίων και σε μια σειρά νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία  κινητοποιούνται ενάντια στους νέους οργανισμούς που προετοιμάζουνε το έδαφος για το κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών, αλλά και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο χώρο της υγείας. Όλοι μαζί ενάντια στα μνημόνια στην υγεία, με τους κλειστούς προυπολογισμούς που θα υλοποιούνε τους στόχους της τρόικας.
Όλες αυτές οι αντιστάσεις για τα απλήρωτα, οι μάχες ενάντια στα κλεισίματα-συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, η κόντρα με τις περικοπές για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση της αναγκαίας λειτουργίας των νοσοκομείων, πρέπει να συντονιστούνε σε ένα νέο κύμα απεργιακής κλιμάκωσης, για να τσακίσουμε τον Λυκουρέντζο και τα σχέδιά του.
Οι απεργίες της ΕΙΝΑΠ στις 28 Μαρτίου και της ΠΟΕΔΗΝ στις 17 Απρίλη είναι βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, να ενοποιήσουν δηλαδή τις διάσπαρτες αντιδράσεις, αλλά δεν φτάνει, πρέπει να συντονιστούν και να κλιμακωθούνε. Στον ίδιο προσανατολισμό χρειάζεται να κινηθεί και το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που γίνεται στις 29-30-31 Μάρτη, να πάρει απόφαση για 48ωρη απεργία στις 17-18 Απρίλη και στην συνέχεια απεργιακό λουκέτο διαρκείας στα νοσοκομεία, μέχρι να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία, μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσουν οι προσπάθειες για να κλείσουν νοσοκομεία και κλινικές.
Τώρα είναι η ώρα για επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο, για να οργανώσουμε καλύτερα τον  κοινό ξεσηκωμό γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών. Με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις να οργανώσουμε την επιτυχία των απεργιακών ραντεβού. Να κατέβουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις που καλούν οι γιατροί στις 28/3 αλλά και όλοι μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη στο υπουργείο Υγείας. Τώρα είναι η ώρα και πάλι τα νοσοκομεία να συντονιστούν σε ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων που θα είναι και ο τελευταίος για την κυβέρνηση Σαμαρά.
Τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο δείχνουν  ότι η κρίση αγριεύει. Οι εγγυήσεις και οι υποσχέσεις που μας δίνουν είναι απλά παραμύθια. Τα αδιέξοδα  της πολιτικής των μνημονίων μόνο καταστροφή έχουν να μας προσφέρουν. Έναν καπιταλιστικό κόσμο χωρίς μισθούς, δουλειά, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, υγεία και περίθαλψη για όλους μας. Μοναδική εναλλακτική λύση, να επιβάλουμε με τους αγώνες μας το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα για την διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και εργατικό έλεγχο, την σύγκρουση με την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ.
Αφετηρία για αυτό να ξεδιπλώσουμε αγώνες που θα στριμώξουνε τον Λυκουρέτζο και την τροικανή κυβέρνηση Σαμαρά για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να μην περάσει καμία περικοπή και ταυτόχρονα  να ανοίξουνε μια άλλη ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ προοπτική για την υγεία και την κοινωνία.

ΝΥΣΤΕΡΙ 25/3

No comments: