6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 21, 2013

ΕΝΙΝΣ-Πέμπτη 21 Μαρτίου στάση εργασίας 9πμ με 12μεσ. Συγκέντρωση 9:30 στο αμφιθέατρο για αποκλεισμό της Διοίκησης Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Εμείς οι ειδικευόμενοι ιατροί του Γεν. Νοσοκομείου Σερρών βρισκόμαστε σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την Δευτέρα 4/3/2013, έχοντας παράλληλα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ 7ΜΗΝΟΥ δεδουλευμένων εφημεριών περιόδου Αυγούστου 2012 – Φεβρουαρίου 2013, τις οποίες μας οφείλει η διοίκηση του Νοσοκομείου! Σημειωτέον δε ότι είμαστε ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ νοσηλευτικό ίδρυμα του οποίου οι γιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, απλήρωτοι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
ΔΕΝ είμαστε συντεχνία που «απλά θέλει τα λεφτά της», όπως πολλοί θα θελήσουν να μας παρουσιάσουν. Πιστεύουμε ότι το θέμα των απλήρωτων εφημεριών συνδέεται άμεσα με την γενικότερη άσχημη κατάσταση του Νοσοκομείου μας αλλά και της υγείας στο σύνολό της, στην οποία μας οδήγησε η καταστροφική πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις ευλογίες της Τρόϊκας. Μια πολιτική που ειδικά στο νομό Σερρών βιώνουμε ακόμα πιο έντονα ακριβώς εξαιτίας της συμπεριφοράς της συγκεκριμένης διοίκησης!
Μιλάμε φυσικά για τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (για παράδειγμα, κλινικές που ως τον Ιούνιο 2012 δούλευαν με πέντε ειδικούς, πλέον δουλεύουν με δύο, ενώ από το Δεκέμβριο στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας δερματολόγος!), σε αναλώσιμα, σε φάρμακα, σε ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και τις εκπτώσεις που βιώνουμε ΟΛΟΙ μας στις παροχές Υγείας.
Ποια είναι όμως η στάση των διοικητών του νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ απέναντι σε όλα αυτά; Αντί να αναλάβουν τις πανθομολογούμενες ευθύνες τους, απαιτώντας από το υπουργείο ποσά τουλάχιστον αντίστοιχα με αυτά που πήραν άλλα περιφερειακά νοσοκομεία ίδιου δυναμικού, επιλέγουν να εκτίθενται ακόμη περισσότερο, απειλώντας τους ειδικευόμενους με επιτάξεις, με παρακρατήσεις μισθών, με απολύσεις, επιδιώκοντας εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος 7 συναδέλφων ειδικών, οι οποίοι προσπάθησαν να προχωρήσουν σε επίσχεση με τις ίδιες διεκδικήσεις, και βέβαια κατηγορώντας τους γιατρούς ότι φταίνε αυτοί για τη μη πληρωμή των εφημεριών του 2012, γιατί δεν δεχθήκαν να υπογράψουν μειωμένα προγράμματα εφημεριών!!!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ!!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ! Υπεύθυνοι για την απαξίωση του Νοσοκομείου δεν είναι ούτε η επίσχεση εργασίας, ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών! Υπεύθυνοι είναι η κυβερνητική πολιτική και εσείς που την εφαρμόζετε! Μειώσατε οριζόντια κατά 25% τα κονδύλια για το Νοσοκομείο, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις, μειώσατε τον προϋπολογισμό των εφημεριών, σε διάφορες ειδικότητες (Πνευμονολογία, ΩΡΛ, Νευρολογία, Οφθαλμολογία κ.α.) μετατρέψατε τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας ή μεικτές για να μειώσετε το κόστος, αναγκάζετε κλινικές να δουλεύουν με δύο ειδικούς, οι οποίοι εκτελούν 15 εφημερίες το μήνα (τις οποίες δεν πληρώνονται κιόλας!), πράγμα απάνθρωπο και επικίνδυνο για του ίδιους και για τους ασθενείς και, φυσικά, στέλνετε τους ειδικευόμενους να μπαλώσουν όλες τις τρύπες που εσείς δημιουργήσατε!
Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές σ’ αυτό το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας, σ’ αυτόν τον ξεπεσμό της Δημόσιας Υγείας! Ούτε μπορούμε να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, όταν πλέον οι συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ειδικευομένων αντιμετωπίζει ΣΟΒΑΡΟ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!
Απέχουμε από την τακτική και εφημεριακή εργασία από τη Δευτέρα 4/3/2013 μέχρι καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών περιόδου Αυγούστου 2012 – Φεβρουαρίου 2013!
Καλούμε τους συναδέλφους ειδικούς και όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που πλήττονται από τη στάση της διοίκησης σε συντονισμό κινητοποιήσεων! Δεν είναι μυστικό ότι απλήρωτες παραμένουν και οι εφημερίες των ειδικών, όπως και οι αμοιβές νυχτερινών και εξαιρέσιμων του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, παρά τις όποιες αυτοευχαριστίες της 4ης ΥΠΕ!
Καλούμε το σερραϊκό λαό να παλέψει μαζί μας για το δικαίωμά του σε παροχές υγείας ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ! Το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία συνδέεται άμεσα με το δικαίωμα των υγειονομικών σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Αύγουστο του 2012!
-Πρόσληψη επαρκούς νοσηλευτικού, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού για την παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης σε κάθε ασθενή!
-ΙΣΗ – ΠΛΗΡΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ Υγεία για κάθε κάτοικο της χώρας!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.Ν.ΣΕΡΡΩΝ

No comments: