6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, March 13, 2013

ΕΙΝΑΠ - Για την επιχείρηση ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ εναντίον εξαρτημένων ατόμων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 13/3/13
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την παραβίαση κάθε κανόνα ηθικής και δεοντολογίας από την κυβέρνηση, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για μια ακόμα φορά: Τη σύλληψη και διαπόμπευση οροθετικών γυναικών προ μηνών, ακολούθησε πριν από λίγες ημέρες η σύλληψη και παράνομη κράτηση στην Αμυγδαλέζα, καθώς επίσης ο υποχρεωτικός αιματολογικός έλεγχος για λοιμώδη νοσήματα, πάνω από 100 εξαρτημένων ατόμων από το κέντρο της Αθήνας.
            Θεωρούμε τα ανωτέρω απαράδεκτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι, που όντας εξαρτημένοι είναι ασθενείς, χρειάζονται φροντίδα και μέριμνα, τόσο όσον αναφορά την καθημερινή τους διαβίωση όσο και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Δεν μπορεί να γίνονται βορά πολιτικών επιδιώξεων της κάθε εξουσίας.
            Δεν θα επιτρέψουμε τη χρησιμοποίηση της ιατρικής προκειμένου να εμπεδωθούν στην κοινωνία ρατσιστικές και φοβικές προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο συμπεριφορές.
            Καλούμε τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους να επιληφθούν των περιπτώσεων των μελών τους που, συμμετέχοντας σε αντίστοιχη «εξόρμηση», παραβίασαν την ιατρική ηθική και δεοντολογία.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ


No comments: