6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, May 6, 2011

Νυστέρι ανακοίνωση 6/5

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΩΡΑ

Για μια άλλη φορά επιβεβαιώνονται τα σενάρια ότι η στάση πληρωμών των δεδουλευμένων μας έχει αρχίσει. Είναι ένα κομμάτι του πάζλ που μαζί με τον Καλλικράτη στην Υγεία φανερώνουν μια εικόνα διάλυσης και συρρίκνωσης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, το ΔΝΤ μαζί με την κυβέρνηση του αποτυχημένου μνημονίου σαρώνουν ότι έμεινε από το εργατικό μεροκάματο για να κερδοσκοπήσουν πάνω στις ζωές μας.
Ταυτόχρονα είναι έτοιμοι με την πολιτική των συγχωνεύσεων, να κλείσουν νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα και να τα χαρίσουν στα αρπαχτικά του κεφαλαίου. Την ώρα που η ζήτηση στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνεται λόγω της κρίσης, η κυβέρνηση στερεί σε χιλιάδες εργαζόμενους, πολύτιμες υπηρεσίες περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας, περιθωριοποιώντας υγειονομικά και κοινωνικά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Με αποκλειστικό στόχο να στηρίξουν την αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου που χρεοκοπεί με πάταγο, αλλά ταυτόχρονα κινδυνεύει προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, να υποβαθμίσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη και τις κατακτήσεις των υγειονομικών σε τριτοκοσμικά επίπεδα.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Ήδη σε μια σειρά από νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, χρειάζεται να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, με επίσχεση εργασίας παντού όπου υπάρχουν απλήρωτα, ενωμένα γιατροί και υπόλοιποι υγειονομικοί.
Το επόμενο μεγάλο βήμα να συμμετέχουμε στον απεργιακό χείμαρρο της 11 Μάη και να οργανώσουμε να κατεβάσουμε τα νοσοκομεία μας στην γενική απεργία στέλνοντας ένα μήνυμα με την συμμετοχή μας στην απεργία και στην διαδήλωση ότι και στα νοσοκομεία έρχεται απεργιακό τσουνάμι και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.
Με γενικές συνελεύσεις, με ενωτικές απεργιακές επιτροπές να ξεσηκώσουμε τους χώρους μας ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ απέναντι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.ΟΟΠΜ

No comments: