6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, May 16, 2011

25ΜΑΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΕΝΙΘ



Στις εκλογές της ΕΝΙΘ-ΟΕΝΓΕ της 25ης Μάη
Στηρίξτε – ψηφίστε το αγωνιστικό αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο

της Πρωτοβουλία Γένοβα – Νυστέρι






ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΙΘ
Ένα χρόνο μετά το πρώτο μνημόνιο και τον καταιγισμό των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Παρά τη λεηλασία μισθών, συντάξεων, θέσεων εργασίας και δώρων και παρά τις βάρβαρες περικοπές στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, ο κίνδυνος χρεοκοπίας μεγαλώνει καθημερινά. Δίπλα στην οικονομική αποτυχία έρχεται και το πολιτικό αδιέξοδο μιας κυβέρνησης με τους υπουργούς της να αλληλοκατηγορούνται και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη της τρόικας να αναζητεί δεκανίκια συναίνεσης για να συνεχίσει. Όμως παρόλη την αποτυχία τους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι καθώς συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα σκληρότερα μέτρα αλλά και μη διστάζοντας να καταφύγουν στην ωμή αστυνομική βία σε βάρος απεργών διαδηλωτών ή στην κάλυψη των φασιστικών πογκρόμ σε βάρος μεταναστών.
Ο Λοβέρδος αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο των κυβερνητικών επιθέσεων επιχειρώντας να διαλύσει τη δημόσια υγεία με τη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων, τις συγχωνεύσεις, το πάγωμα των προσλήψεων, τη στάση πληρωμών σε εφημερίες και υπερωρίες, την κατάργηση της δωρεάν πρόσβασης. Την ίδια ώρα που συκοφαντεί περί "συνομωσιών" και "πληθώρας" γιατρών και τρομοκρατεί στέλνοντας γιατρούς στο αυτόφωρο ετοιμάζεται να βάλει φραγμό στη λήψη ειδικότητας, να κλείσει την πόρτα του ΕΣΥ για τους νέους γιατρούς και απειλεί με μετατάξεις και απολύσεις τους μόνιμους.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τον εκβιασμό για νέες μάταιες θυσίες στο βωμό της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους, ούτε να τσιμπάμε στην προπαγάνδα τους ότι "μαζί τα φάγαμε" ή ότι οι "διαφθορά του δημοσίου" φταίει για τα ελλείμματα. Η πραγματική σπατάλη είναι τα πάνω από 50 δις ευρώ που δίνει ο προϋπολογισμός για την αποπληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων. Η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών, η πάλη για γενναία χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, η απαγόρευση των απολύσεων, το σταμάτημα των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων είναι η απάντηση μας. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα σταματήσουμε να δίνουμε 1 δις ευρώ κάθε βδομάδα στους πιστωτές μας, χρήματα αρκετά για να σώσουμε την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς, τις δουλειές και τις συντάξεις μας.
Οι αντιστάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήγαν χαμένες. Από τις επισχέσεις εργασίας μέχρι την κατάληψη του υπουργείου υγείας και από τις πανεργατικές απεργίες μέχρι τις παραστάσεις στις διοικήσεις των νοσοκομείων καταφέραμε όχι μόνο να σώσουμε προγράμματα εφημεριών και να εξασφαλίσουμε την πληρωμή δεδουλευμένων αλλά και να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία διοικήσεων και υπουργείου μέσα στα νοσοκομεία. Χωρίς τις μάχες που προηγήθηκαν δεν θα έσπαγε το κλίμα συναίνεσης και αποδοχής των μέτρων και δε θα αποδυναμωνόταν τόσο γρήγορα η κυβέρνηση.
Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε τις επόμενες εξαγγελίες του Λοβέρδου, ούτε απλά να καταγγέλλουμε το υπουργείο. Με γενικές συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές σε κάθε νοσοκομείο μπορούμε να οργανώσουμε τη βάση των γιατρών αλλά και το συντονισμό μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η δήθεν "μικρή συμμετοχή" των γιατρών στις απεργίες δεν είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα αλλά αποτέλεσμα της άρνησης της αριστεράς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών να τις οργανώσουν και να τις περιφρουρήσουν αφήνοντας τους συναδέλφους έκθετους στον ρεαλισμό των "χαμένων μεροκάματων" και τα άλλοθι περί "προσωπικού ασφαλείας" την ώρα που οι μόνιμοι απεργοσπάστες κάνουν τη δουλειά τους βαφτίζοντας "επείγοντα" όλα τα περιστατικά. Η κινητοποίηση της βάσης μπορεί να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση της βάσης σε αποφασισμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας που μπορεί να παρασύρει τα νοσοκομεία και τους άλλους κλάδους εργαζόμενο σε ένα συντονισμένο και νικηφόρο αγώνα.
Συνάδελφοι, στις εκλογές της ΕΝΙΘ χρειάζεται να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι αρνούμαστε να δεχτούμε τη διάλυση του ΕΣΥ και τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών. Η Πρωτοβουλία Γένοβα - Νυστέρι σας καλεί να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της σε ΕΝΙΘ και ΟΕΝΓΕ για να δυναμώσουμε τη δύναμη της βάσης και να δώσουμε αγωνιστική συνέχεια κόντρα στην παραλυτική στάση του ΔΣ της ΕΝΙΘ και της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ. Όπως βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων στα νοσοκομεία και δώσαμε τη μάχη για αγωνιστικές αποφάσεις στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και τώρα σας καλούμε να μας στηρίξετε για να δυναμώσουμε το δίκτυο των ακτιβιστών γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ 5 ΕΥΡΩ- ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ 1 ΠΡΟΣ 5 - ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
48ΩΡΟ (5ΜΕΡΟ, 6ΩΡΟ, 30ΩΡΟ, 1 ΕΦΗΜΕΡΙΑ)

ΟΧΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ- ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

No comments: