6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, May 5, 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 4/5/2011 ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Αριθ Πρωτ 61

Το Σωματείο Εργαζομένων του Θριασιου Νοσοκομειου Ελευσίνας διαπιστώνοντας ότι
· Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων μας οι συνάδελφοι παραμένουν με απλήρωτες εδώ και 5 μήνες τις υπερωρίες τους τα νυχτερινά τους και τις αργίες τους.
· Ότι η γενικότερη διαδικασία που ακολουθείται για την πληρωμή των δεδουλευμένων μας δεν διασφαλίζει την έγκαιρη και χωρίς περικοπές πληρωμή μας για το επόμενο διάστημα από εδώ και πέρα.
· Την επιλεγόμενη από την κυβέρνηση τακτική να φορτώνει στη πλάτες των εργαζομένων τις τυχόν ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού και της επιλεγόμενης διαδικασίας πληρωμών .

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΧΡΙ KAI ΤΙΣ 13/5/2011


ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5/2011 11 Π.Μ.
ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.
ΤΗΝ ΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-3 ΜΜ

για όσους συναδέλφους δεν καλύπτονται από την επίσχεση

Παράλληλα και στη βάση τη εκτίμησης ότι η γενικότερη κυβερνητική επίθεση γνωρίζει νέα κλιμάκωση με την πολιτική των συγχωνεύσεων-μισθολογίου- αύξησης του ωραρίου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 11ΠΜ



--ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι-ισσες
Νέο γύρο επίθεσης στους Δημοσίους Υπαλλήλους ξεκινάει η κυβέρνηση. Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο μνημόνιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τις συμφωνίες με την ΕΕ περί επιμήκυνσης –αναδιάρθρωσης του χρέους και άλλα συναφή στέλνει στο λαό το λογαριασμό αποδεικνύοντας περίτρανα ότι έτσι και αλλιώς τον έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο.
Το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται ,όχι μόνο δεν θα διορθώσει τις ανισότητες όπως ισχυρίζονται, αλλά θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει προς το χειρότερο τόσο του ύψος όσο και τη δομή του μισθού μας . Ο στόχος δηλαδή θα είναι διπλός :
- Πρώτα-πρώτα οικονομικός . Είτε πρόκειται -άμεσα- για την περικοπή του νοσοκομειακού ή άλλου επιδόματος, ουσιαστικά επιδόματα και δώρα οδηγούνται στην πλήρη κατάργηση, ενώ σχεδιάζεται η αύξηση του χρόνου ωρίμανσης από 2 σε 4 χρόνια ώστε ο μισθός να καθηλώνεται σε επίπεδα εξαθλίωσης σε όλο και πιο μακροχρόνια βάση
Ενώ μέσω της περίφημης σύνδεσης μισθού-«παραγωγικότητας» θα προωθείται ουσιαστικά η εξατομίκευση των αμοιβών, η θεσμοθέτηση κλίματος ανταγωνισμού, το σπάσιμο κάθε έννοιας συλλογικότητας και αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς, η θεοποίηση και η εξάρτηση των εργαζομένων από τις προϊστάμενες αρχές.
Αυτή η μισθολογική πολιτική είναι που ταιριάζει εξάλλου σε ένα Δημόσιο που θα ασφυκτιά από το βάρος της ουσιαστικής κατάργησης των προσλήψεων μέσω της καταστρατήγησης ακόμα και αυτής της αναλογίας του ΜΙΑ πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και αντικατάστασή της από το 7(και βάλε) προς 1 (και βλέπουμε).Ετσι ώστε το άμεσο αποτέλεσμα να είναι η εντατικοποίηση και η εργασιακή μας εξόντωση ώστε να καλύπτονται τα κενά που θα προκύπτουνε σε ένα δημόσιο που θα αδειάζει από προσωπικό .
Στην ίδια κατεύθυνση του «μικρού»( για το λαό) και «αποδοτικού»(για το κεφάλαιο) Δημόσιου συστήματος υγείας κινούνται και οι συγχωνεύσεις\καταργήσεις νοσοκομείων. Γιατί οδηγούν στην κατάργηση οργανικών θέσεων - κλινών και λειτουργικών μονάδων συνολικότερα έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και συνεχίζεται και σήμερα με την απαξίωση δημοσίων μονάδων υγείας , μέσα από τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό αλλά τελευταία με τραγικό τρόπο ακόμα και στοιχειωδών υλικών για την καθημερινή τους λειτουργία.
Έτσι προέκυψαν οι «μη παραγωγικές μονάδες που δήθεν δεν χρειάζονται γιατί δεν προσφέρουν» και άρα πρέπει να συγχωνευθούν-καταργηθούν Ετσι ετοιμάζονται και οι νέες που θα καταργηθούν αύριο Έτσι άλλωστε θα προκύψει και κομμάτι εργαζομένων που θα αναγκαστεί να μεταταχθεί με ό,τι σημαίνει αυτό για τη ζωή του. Ακόμα και αυτές οι διοικητικές ενοποιήσεις μονάδων που ανακοίνωσαν δεν είναι αθώες μιας και θα κατοχυρώσουν στην πράξη την ελευθερία της διοίκησης να μετακινεί εργαζομένους στα πλαίσια ευρύτερων συγκροτημάτων κατά πως τη συμφέρει υλοποιώντας στην πράξη το μοντέλο του υπαλλήλου που δεν έχει σταθερή θέση, αλλά μετακινείται από μονάδα σε μονάδα για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.
Συνάδελφοι-ισσες
Δεν υπάρχει τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης της υποτέλειας
Ίσα - ίσα η λαϊκή ρήση «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» φαίνεται να επιβεβαιώνεται.
Οι λαϊκές διαμαρτυρίες - απεργίες που πραγματικά ήταν από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας δεν ήταν αρκετές για να τους σταματήσουν. Και το σίγουρο είναι ένα : παρότι ο λαός έδωσε το παρόν δυναμικά, αυτές δεν μπόρεσαν να μετατραπούν σε πραγματικό αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ευθύνες για αυτή την εξέλιξη φέρει η συνδικαλιστική ηγεσία που αρνείται να συγκρουστεί με αυτήν την πολιτική χάνοντας και τα τελευταίας ίχνη αξιοπιστίας που της είχαν απομείνει . Ενώ από την άλλη δεν έχει καλυφθεί ακόμη το κενό αυτοοργάνωσης και συγκρότησης των εργαζομένων ώστε να μπορεί να ξεπεραστεί ο συμβιβασμός και η υποταγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών .
Παρόλη ωστοσω τη δυσκολία των καιρών ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ από το να επιμείνουμε στην ανάγκη οικοδόμησης αντιστάσεων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ Στο να γίνει η απεργία στις 11 Μάη ένα ακόμη βήμα συνάντησης των διαθέσεων για αντίσταση
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
-ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΣΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ
-ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ -ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ -ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΝΑ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ-ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΥΛΙΚΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

No comments: